Je badkamer schoonmaken met oma's tips

Lifestyle

’s Avonds na een lange werkdag heerlijk genieten van een uitgebreid bad? Da’s zalig toch! Tot je opeens die vuile voegen en die kalkaanslag spot. Gedaan met de pret… Met deze simpele poetstips van oma is jouw badkamer altijd spik en span en kan je lekker relaxen.

Blinkende spiegel

Haal je krant maar boven om je spiegel schoon te maken. Want met een natte prop krantenpapier voorkom je strepen en gaat alles blinken als ... jawel, een spiegel. Een doormidden gesneden aardappel of ajuin geeft hetzelfde resultaat. Wil je dat je spiegel minder snel bedampt, dan kan je hem insmeren met een beetje scheerschuim en het daarna wegvegen met een droge krant.

Propere voegen

Het vuil in de voegen tussen je douchetegels krijg je klein met wat schoonmaakazijn. Is het  hardnekkiger, ga het dan te lijf met een oude tandenborstel en wat bleekwater.

Glanzende kranen

Kalkaanslag is de grootste vijand van kranen en doucheschermen. Spoel ze na het douchen nog even na met koud water en maak ze droog, dan spring je al een heel eind. Verder kan je schoonmaakazijn gebruiken en even laten intrekken, maar ook autowax, wc-reiniger en zelfs cola blijken bijzonder doeltreffend tegen kalkaanslag.

Net toilet

Nu je toch met cola bezig bent, dit drankje helpt ook voor kalkaanslag in je toilet. Giet een glas cola leeg in je toilet, laat een uurtje in de toiletpot staan, borstel goed en spoel door. Een mengsel van soda en schoonmaakazijn werkt ook goed.

Ultieme tip: meer badkamerroutine

Is schoonmaken niet je favoriete bezigheid? Dan is hier een ultieme tip. Het heeft alles te maken met je vaste badkamerroutine – toiletbezoek, douchen, tandenpoetsen – en dat extra stapje dat je eraan toevoegt. Wrijf de tandpastarestjes altijd meteen weg uit de lavabo, borstel het toilet na, verwijder de haren uit de doucheafvoer en ga nog even met een handwisser over de tegels. Zo ben je straks minder bezig met schoonmaken en heb je meer tijd om te relaxen.

Dit vind je vast ook interessant!