Sint-Jansstraat

Sint-Jansstraat, 8791 Beveren-Leie

Zacht, natuurlijk en warm interieur met framboosrode accenten

De kijkwoning in Beveren-Leie heeft een tijdloos en strak design en een gezellige tuin. Die wordt aangelegd met gras, maar vooral met een boom, struiken en bloemen. “We willen namelijk een levendige tuin creëren en de warme sfeer ook naar binnen doortrekken. We slagen daarin door in het interieur zachte tinten, natuurlijke materialen en warme verlichting te gebruiken. Ook het kleurenpalet van de gevel vind je in huis terug. Het framboosrood van de gevelsteen vormt namelijk meteen ook de accentkleur in het interieur. Dankzij die roodtinten zijn de tegels in de douche en de spatwand in de keuken echte eyecatchers geworden. Om een mooie balans te krijgen, gebruikten we daarnaast vooral zachte, naturel tinten zoals beige en ‘greige’.”

Aaibare woonkamer

De lichte kleuren en het fijne tapijt geven de woonkamer een grote aaibaarheidsfactor. Het is ook leuk dat je bepaalde elementen en materialen ziet terugkomen. De keukentafel en bijzettafels hebben hetzelfde keramische blad. En de unieke marmertekening in dat blad, zie je ook terug in het tapijt in de zithoek. Het warme hout van het op maat gemaakte tv-meubel wordt dan weer herhaald in de kasten in de eetkamer. “We kozen ook overal voor bronzen verlichtingsarmaturen, omdat die kleur minder hard is dan zwart of wit. De woonkamer is absoluut mijn favoriete plekje in de kijkwoning!”

Kinderkamer vol tweedehandsspulletjes

"Nog zo’n leuk plekje in de kijkwoning, is de kinderkamer. Daar hebben we iets heel speciaals gedaan. Alle meubeltjes, speelgoed en boeken zijn tweedehands, rechtstreeks uit de kringwinkel. Spoor2 heeft ze gepimpt. Het bureaumeubel en de kast kregen een nieuw likje verf en een fris nieuw stofje. De blikvanger in de kamer is de ‘chair circulair’, een poef van opeengestapelde boeken. We werken wel vaker samen met Spoor2. Het maatwerkbedrijf geeft mensen kansen die op de reguliere arbeidsmarkt niet zo eenvoudig aan de slag geraken. Hun missie past helemaal bij die van ons: ook Durabrik is een mensgerichte organisatie. We dragen graag ons steentje bij aan een duurzame en sociale economie. Spoor2 onderhoudt trouwens ook de tuin van onze kijkwoningen.”

Duurzame oplossingen

“De kijkwoning is ook behoorlijk duurzaam, met een warmtepomp, zonnepanelen en screens op de zijgevel om de woning koel te houden in de zomer. Er komt ook een laadpaal. Dankzij de Aqualex kraan in de keuken kan je zowel plat als bruisend water rechtstreeks uit de kraan drinken. Als dat niet handig is!”

 

Wil je zelf deze kijkwoning vanop afstand binnenwandelen? Dat kan!

Maak een virtuele wandeling en ontdek alle troeven van dit pareltje.

Wil je deze kijkwoning graag bezichtigen?


Sint-Jansstraat 86, 8791 Beveren-Leie

Bekijk dit project

Kom langs en ontdek alle troeven