Beter investeren in vastgoed

Je bent er aan uit en wil investeren in vastgoed. Goede beslissing, want 'bakstenen behouden hun waarde' en dus is vastgoed een standvastige belegging. Vastgoed zorgt voor diversifiëring in je investeringsportefeuille. Het is minder volatiel dan de beurs en net zo veilig als een spaarboekje, maar dan met een hoger rendement. 


Vastgoed als standvastige belegging

Lenen voor vastgoed is momenteel zeer voordelig en vaak is er bij een investering in vastgoed ook fiscale optimalisatie mogelijk. Zo blijft je vermogen groeien en bouw je een mooi pensioen op voor later. 

 


Waar moet je op letten bij de aankoop van een opbrengsteigendom?

Het is goed om rekening te houden met wat toekomstige huurders belangrijk vinden aan een pand. Want hoe meer een huurhuis of -appartement aan de vraag beantwoordt, hoe makkelijker je het verhuurd krijgt. Met onderstaande factoren in het achterhoofd wordt jouw opbrengsteigendom vast en zeker een succesvolle investering.

 


Locatie: de heilige graal van vastgoed

Wanneer je op zoek bent naar een opbrengsteigendom is de locatie één van de allerbelangrijkste criteria. Huurders zijn gevoelig voor een goede verbinding, scholen en winkels in de buurt, een rustige straat… Allemaal pluspunten! De mobiscore van een locatie toont je hoe goed de belangrijkste voorzieningen te voet of met de fiets bereikbaar zijn. Hoe hoger de score, hoe aantrekkelijker de locatie is voor huurders.


Minder energie, meer waarde

Energiezuinige huizen en appartementen doen het steevast goed op de huurmarkt. Want huurders weten ook: hoe energiezuiniger de woning, hoe minder ze voor hun energiefactuur zullen betalen. Via de EPB-score weet je hoe goed een woning het doet op energievlak. Omdat nieuwbouwwoningen aan strenge eisen moeten voldoen op vlak van energiezuinigheid, zit je met een nieuwbouw altijd goed.


Gegeerde extraatjes

Naast de locatie en de energiezuinigheid zijn er nog enkele puntjes die meerwaarde aan jouw opbrengsteigendom toevoegen en gegarandeerd heel wat kandidaat-huurders naar jouw pand lokken.

  • Heeft je appartement een mooi terras? Dan is het des te meer in trek. Wie houdt er nu niet van om heerlijk te ontbijten in de ochtendzon.
  • Huurders zijn steeds vaker ook op zoek naar rust en groen in de buurt. Een huis met een (onderhoudsvriendelijke) tuin of een appartement met zicht op groen gooit gegarandeerd hoge ogen op de verhuurmarkt.
  • Zeker in een stad is parkeerplek vinden een aartsmoeilijke opdracht. Is er een garage of parkeerplaats aan het pand? Of is er voldoende (gratis) parking in de buurt? Dat is dubbel en dik scoren.
  • Een extra kamer die als logeerkamer, dressing of berging dienst kan doen is voor heel wat huurders een hele grote plus.

Meeste rendement met een nieuwbouwwoning

Wist je dat de waarde van een woning elk jaar met zo’n 0,4% daalt? Het bouwjaar van het pand is dus ook zeker iets om rekening mee te houden. Wil je zo lang mogelijk, zo veel mogelijk rendement uit je opbrengsteigendom halen met zo min mogelijk onderhoud? Dan is een nieuwbouw opbrengsteigendom een uitstekend idee voor jou.

Meer weten over nieuwbouw als investering


De ideale opbrengsteigendom nog niet gevonden?

Bekijk dan zeker ons uitgebreide aanbod aan interessant investeringsvastgoed.

Toon mij het Durabrik-aanbod