Hoe lang duurt het om een huis te bouwen?

Een goede vraag, vind je niet?
We lijsten voor jou de verschillende duurtijden van het bouwproces op.

Tijdlijn: Hoe lang duurt bouwen?

We hebben de mijlpalen en alle stappen van je bouwproces in een handige tijdlijn gegoten.
Zo kan je alles zorgvuldig meevolgen. Je kan ze hieronder downloaden.

Het is onmogelijk om een exacte termijn te geven voor het bouwen van een huis omdat er heel veel variabelen meetellen:

  • De bouwaanvraag indienen kan variëren in tijd naargelang de gemeente waar je bouwt;
  • De duurtijd van de bouw van het huis is afhankelijk van een heleboel factoren;
  • Je moet ook rekening houden met de welgekende onvoorziene omstandigheden, zoals bijvoorbeeld het weer, de tijd die nodig is om beton te laten opdrogen, levertermijnen, aannemers of leveranciers die niet op elkaar volgen of hun planning niet nakomen en andere problemen. Deze zaken hebben niet alleen een invloed op je timings, maar ook op jouw budget. we bereiden je graag ook voor over wat je kan doen met onverwachte kosten.

Al deze zaken moet je zelf opvolgen. Dat is, als je zelf bouwt tenminste. Indien je bouwt met een sleutel-op-de-deur zoals Durabrik, dan gebeurt de opvolging van de planning, de leveranciers en externe factoren volledig door de bouwheer. Durabrik dient zelf de bouwaanvraag in voor jou!

De nadruk ligt bij Durabrik dan ook op het feit dat jij er niet alleen voor staat want in elke fase van het bouwtraject is er één contactpersoon verantwoordelijk: bouwadviseur, interieuradviseur, projectleider en de projectleider voor nazorg.


Met onze handige Durabrik tijdlijn krijg je een perfect zicht op de stappen en de timings van jouw bouwproces. Zo kan jij perfect volgen wat er wanneer gebeurt!

Download onze tijdlijn hier