Nieuwe regelgeving omtrent onroerende voorheffing E-peil 10

Duurzaamheid

Recent werd de korting op de onroerende voorheffing voor energiezuinige woningen aangepast. Benieuwd wat de verandering juist inhoudt? Lees dan snel verder.

5 jaar geen onroerende voorheffing bij E10

Eigenaars van energiezuinige woningen krijgen al enkele jaren korting op de onroerende voorheffing, de belasting die je betaalt op je woning of bouwgrond. De korting wordt bepaald aan de hand van het E-peil van de woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger de woning en hoe hoger de korting. Nu de energienormen alsmaar strenger worden, is ook de regelgeving over de vermindering op de onroerende voorheffing aangepast. Voortaan krijgen woningen of appartementen met een E-peil van ten hoogste E20 gedurende vijf jaar 50% korting op de onroerende voorheffing. Heeft het gebouw een E-peil van E10 of lager? Dan betaal je vijf jaar lang geen onroerende voorheffing.

Deze nieuwe regels gelden voor bouwaanvragen vanaf 2022. Dateert de bouwaanvraag van vóór 2022? Dan gelden de oude regels nog en hoef je de eerste vijf jaar geen onroerende voorheffing te betalen als je woning een E-peil van E20 of minder heeft.

Durabrik houdt het E-peil zo laag mogelijk

Bij Durabrik doen we er alles aan om onze woonprojecten zo energiezuinig en duurzaam mogelijk te maken. Dankzij een uitstekende isolatie van de buitenschil, een efficiënt ventilatiesysteem, vloerverwarming en zonnepanelen – die standaard voorzien worden in al onze woonprojecten – gaan wij resoluut voor een laag energieverbruik en dus een zo laag mogelijk E-peil.

Je kan er ook altijd voor kiezen om zelf extra energiezuinige maatregelen te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld extra zonnepanelen op je dak laten leggen en een warmtepomp laten installeren. Een laag E-peil is immers niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je energiekosten blijven beperkt en je krijgt een mooie korting op de onroerende voorheffing.


Op zoek naar een slimme investering?

We hebben tal van woonprojecten geschikt als investering voor jou. Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje.

Ons investeringsaanbod

Dit vind je vast ook interessant!