Zo ga je slim om met water

Duurzaamheid

Droge zomers met een hittegolf hier en daar zijn tegenwoordig meer regel dan uitzondering. We kunnen dus maar beter zuinig omgaan met water. Hier zijn enkele makkelijke tips voor een slim watergebruik bij je thuis. Wij passen ze alvast toe in onze woonprojecten.

Installeer een waterbesparende kraan of douchekop

Deze kranen voegen lucht toe aan de waterstraal. Ze blijft even mooi, maar er stroomt wel minder water door de kraan. Wij installeren in de badkamer ook zeker een waterbesparende douchekop.

 

Gebruik regenwater

Het is gratis, en het is zachter voor je kleren, installaties én leidingen. Niets dan voordelen dus. Omdat het toilet, de wasmachine en de buitenkraan aangesloten zijn op regenwater, bespaar je in een Durabrik-woning al snel 55% op je waterfactuur.

 

Groendaken als natuurlijke airco

Een groendak ziet er niet alleen leuk uit, het absorbeert en zuivert ook het regenwater en vertraagt de afvoer naar het riool. In de zomer laten de plantjes op je dak de temperatuur in huis wat zakken, ze dempen omgevingsgeluid, zuiveren de lucht en verlengen de levensduur van je dak. Genoeg redenen om onze daken waar mogelijk groen te maken.

 

Regenput met infiltratiebekken

Als je regenput na een stortbui vol zit, vang je het overtollige regenwater op in een infiltratiebekken. Daar krijgt het kostbare water rustig de tijd om in de bodem te dringen zodat het niet verloren gaat. Ook wadi’s en waterdoorlatende verharding in onze verkavelingen zorgen dat de omgeving niet uitdroogt.


Durabrik draagt zorg voor het milieu

We ondersteunen onze klanten om zo energiezuinig mogelijk te wonen en te leven. Andersom helpen zij ons ook om de energiezuinige technieken die we in onze woningen installeren, steeds beter af te stemmen op de behoeften van de bewoners.

In ons woonproject in Sint-Ulriks-Kapelle kregen de eerste zes kopers gratis een thuisbatterij geïnstalleerd. In ruil mogen wij via het energiemanagementsysteem vijf jaar lang hun energieverbruik meten. De data die we op deze manier verzamelen, zijn cruciaal om het systeem van de thuisbatterijen steeds beter te maken.


Tips om duurzamer te leven

Benieuwd hoe je in je woning bewuster kan omgaan met energie en water? Alle kleine beetjes helpen. Duik in onze duurzaamheidstips en zie het resultaat op je energiefactuur. 

Duurzaam wonen

Dit vind je vast ook interessant!