De aantrekkelijke voordelen van pvc-ramen

Duurzaamheid

De aantrekkelijke voordelen van pvc-ramen

Bij het bouwen of verbouwen van je woning heb je keuze uit verschillende mogelijkheden voor het buitenschrijnwerk van de ramen. Als je voor pvc-ramen gaat, ben je zeker van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en het materiaal is werkelijk geschikt voor elk type raam. Wij zetten alvast de voornaamste voordelen van pvc-ramen voor jou op een rijtje.

Polyvinylchloride: dé moderne kunststof

Pvc staat voor polyvinylchloride. Het is een veelzijdige moderne kunststof die ook voor auto-onderdelen, buizen, vloeren en reclameborden gebruikt wordt. In de jaren tachtig stond pvc vaak gelijk aan een plastic look, maar tegenwoordig is daar niets meer van aan. Door de eenvoudige bewerkbaarheid kan je pvc nu in quasi alle maten, kleuren en stijlen krijgen. De voordelen van pvc combineren met de schoonheid en het karakter van houten ramen? Het kan dus absoluut.

Perfecte isolatie

Dankzij luchtkamers binnenin het pvc wordt de koude gemakkelijk buitengehouden. Pvc-ramen zorgen dus voor een zeer goede isolatie in huis, zowel thermisch als akoestisch. En die hoge isolatiewaarde drukt dan weer je energiefactuur met enkele honderden euro’s per jaar.

Duurzaam

Pvc-ramen hebben een lange levensduur. Zonder al te veel onderhoud gaan ze zo’n vijftig jaar mee. Het is een stabiel en slijtvast materiaal dat niet zal roesten of rotten. Vervang je de ramen? Dan is het pvc-materiaal 100% recycleerbaar.

Onderhoudsvriendelijk

Ook qua onderhoud is pvc een heel aantrekkelijk materiaal. Afstoffen en enkele malen per jaar met water en een zacht sopje poetsen, en klaar is kees.

 

Veiligheid boven alles

En last but not least zijn pvc-ramen ook heel veilig. Doordat de structuur moeilijk te forceren is, bieden ze je een uitstekende bescherming tegen inbrekers. Daarbovenop werkt polyvinylchloride brandvertragend. Zo heb je niet alleen een inbraakveilige, maar ook een brandveilige woning!

Pvc-ramen in Durabrik-woningen

Wist je dat alle Durabrik-woningen pvc-ramen hebben? Bekijk onze kijkwoningen om te zien hoe wij de pvc-ramen in een moderne nieuwbouw stylen.

Onze kijkwoningen

Dit vind je vast ook interessant!