Investeren in vastgoed met je vennootschap: een strategische zet voor duurzame groei

Investeren in vastgoed

Als ondernemer of vrij beroep sta je dagelijks voor belangrijke beslissingen die het toekomstige succes van je bedrijf bepalen. Een van deze strategische keuzes kan het investeren in vastgoed zijn, met name via je vennootschap. Dit stelt je niet alleen in staat je morgen effectief tegen inflatie te beschermen, maar ook je portefeuille te diversifiëren.

Waarom kiezen voor vastgoedinvesteringen via je vennootschap?

Vastgoed blijft een robuuste belegging met relatief lage risico's, en door te investeren via je vennootschap kun je de beschikbare cashflow effectiever inzetten. Investeringen gedaan met het bruto-inkomen van de vennootschap zijn bijzonder voordelig, omdat hierbij geen persoonlijke belastingen of sociale lasten in mindering hoeven gebracht te worden. Dit in tegenstelling tot privé-investeringen, waar deze kosten wel eerst afgetrokken worden.

Fiscale voordelen bij successieplanning

Een ander significant voordeel van investeren via je vennootschap is de mogelijkheid om de aandelen van de vennootschap te schenken in plaats van het vastgoed zelf, wat fiscaal voordeliger is. Zo betaal je een vast tarief van slechts 3% op schenkingsrechten, wat aanzienlijk lager is dan de successierechten op privé geschonken onroerend goed.

Dubbel hefboomeffect en financiële voordelen

Je kunt ook een dubbel hefboomeffect creëren door zowel privégelden te lenen aan je vennootschap als gebruik te maken van een financiering om de investering aan te gaan. Dit verhoogt het rendement op het geïnvesteerde vermogen en biedt een renteopbrengst van de vennootschap op het geleende kapitaal.

 

Investeren in vastgoed via je vennootschap biedt dus een solide fundament voor je vermogensgroei. Wens je hier meer informatie over?

In onze whitepaper vind je heel wat inzichten terug die je kunnen ondersteunen in je besluitvorming.

Vraag hier je whitepaper aan

Dit vind je vast ook interessant!