Durabrik schenkt 14.000 euro aan plaatselijke goede doelen

Actualiteit

Binnen het ‘Een hart voor mensen’-project schenkt Durabrik 1.000 euro aan een lokaal goed doel in de buurt van een nieuw opgestart bouwproject. Omdat vele overhandigingen niet konden doorgaan de afgelopen 2 jaar, haalden we dit op gepaste wijze in. De vrijwilligers van de 14 verschillende projecten kregen deze week hun cheque overhandigd tijdens een gezamenlijk uitreikingsmoment.

We hechten bij Durabrik veel belang aan maatschappelijk engagement. Jaarlijks worden meerdere goede doelen gesteund en sinds enkele jaren doen we daar met onze ‘Een hart voor mensen’-actie nog een schepje bovenop. Zo willen we in elke gemeente of stad waar we een nieuwbouwproject hebben, een stukje engagement terugschenken en er helpen meebouwen aan een warme buurt. Niet omdat het moet, maar omdat het juist aanvoelt,” zegt Claudia Callens, directeur gronden van Durabrik.

Zij mocht deze week 14 cheques overhandigen aan vrijwilligers van uiteenlopende projecten, gaande van vrijetijdsbestedingen en woonoplossingen voor mensen met een beperking tot steun voor kwetsbare gezinnen of uitstappen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte.

“De financiële steun is meer dan welkom”, klonk het bij de vrijwilligers. Met de bijdrage kunnen ze hun hulp verder uitbreiden en mensen die het vandaag moeilijk hebben een duwtje in de rug geven.

Deze projecten konden rekenen op onze steun:

 • De vrijwilligers van Cosydogs gaan met hun hond langs bij onder meer rusthuisbewoners, revalidatiecentra en voorzieningen voor mensen met een beperking.
 • Homaar is een huis waar jongeren tussen 15 en 23 jaar terechtkunnen als ze het emotioneel moeilijk hebben.
 • Rock voor Specials, hét pop- en rockfestival voor personen met een verstandelijke beperking en hun begeleiders, zal het geld gebruiken om er deels de campingfaciliteiten mee te bekostigen.
 • SoNoBeg (Solidariteitsfonds voor Noodlijdende Beverse Gezinnen) wil met deze donatie nieuwe schoenen schenken aan de kinderen uit behoeftige gezinnen uit Beveren-Leie.
 • Kiekafobee laat kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezinnen even tot adem komen aan de Belgische kust.
 • In het Toontjeshuis in Moerkerke zullen zo’n twaalf mensen kleinschalig kunnen samenwonen. Toontjeshuis Gedreven begeleidt de groep en organiseert de zorg en ondersteuning waar nodig, samen met Vzw Oranje. Zij willen iedereen, ook personen met een (vermoeden van een) beperking en andere maatschappelijk kwetsbare doelgroepen, een gelijkwaardige plaats geven in de samenleving.
 • De vzw Stappen biedt een thuis aan meisjes van 14 tot 25 jaar die door de jeugdrechtbank geplaatst werden.
 • De Gentse vzw Thope die kwetsbare mensen aan een woning helpt, zal de donatie gebruiken om de dringende herstellingen aan de woningen te (helpen) bekostigen en om in vorming te voorzien voor haar ‘omarmers’.
 • De Heerlijkheid van Heule is een open ecologische boerderij voor iedereen waar iedereen, ook wie op zoek is of zorgen heeft, welkom is om de handen uit de mouwen te steken.
 • Tienerwerking REBEL van vzw De Stroom werd in januari vorig jaar opgericht voor jongeren tussen 12 en 18 jaar met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
 • Aalternatief is de oudergroep achter een kleinschalig woonproject voor jongvolwassenen met een beperking
 • Hoeve Heierveld ontvangt dagelijks zo’n zes tot tien personen met een lichte tot matige verstandelijke beperking.
 • Welzijnsschakel Lede ondersteunt gezinnen met een laag inkomen op verschillende vlakken zoals huisbezoeken, groepsuitstappen en -bijeenkomsten.

Dit vind je vast ook interessant!