Waarom het fantastisch is om een B Corp te zijn!

Actualiteit

Durabrik onderneemt al jaren met veel zorg voor mens, milieu en maatschappij. Dat zit ondertussen helemaal ingebakken in onze bedrijfscultuur. Maar hoe goed zijn we echt bezig? Waar staan we in België en op het wereldtoneel met onze inspanningen? Dat wilden we wel eens weten. En dus stelden we onszelf in 2021 het ambitieuze doel om een B Corp te worden. Een wat?

 

Business as a force for good

Een B Corp is een bedrijf dat niet alleen inzet op winst, maar ook een positieve impact wil hebben op de maatschappij. Onder het motto Business as a force for good pakken 5.763 organisaties wereldwijd grote maatschappelijke uitdagingen aan zoals de klimaatverandering, armoede en vervuiling. Durabrik behoort nu tot deze internationale gemeenschap van B Corp-bedrijven die samen werken aan een inclusieve, rechtvaardige en hernieuwbare economie.

 

Een B Corp word je niet zomaar

Durabrik draagt duurzaamheid en dienstbaarheid al jaren hoog in het vaandel. Onze inzet werd in het verleden ook al verschillende keren erkend. Vijf keer het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, vier keer Great Place To Work©, het Unitar certificaat van SDG Pioneer én van SDG Champion,...

Toch sprak onze CEO Joost Callens een tijd geleden deze ambitie uit: “Of het nu gaat om duurzaamheid of sociaal ondernemen, we willen op elk gebied nog meer en nog beter onze verantwoordelijkheid opnemen.” Een straffe uitdaging waar heel het bedrijf vol overgave zijn schouders onder zette. De voorbereiding, de internationale jury en de audit zelf waren intens. Daarna was het nagelbijtend wachten op het verlossende antwoord: we hebben het B Corp-certificaat behaald!

 

B Corp-certificaat stimuleert en inspireert

En wat betekent het B Corp-certificaat nu concreet? Onze Duurzaamheidscoördinator Evelien van Kemenade vat het als volgt samen: “Het is inspirerend om deel uit te maken van de wereldwijde B Corp-gemeenschap die ons verder vooruit stuwt om zowel ecologisch als maatschappelijk een echt verschil te blijven maken. Deze erkenning is een mooi begin van een boeiend en ambitieus ontwikkelingstraject voor onszelf. Tegelijk hopen we dat dit certificaat en onze acties anderen aanmoedigen om een positieve impact te maken. Onze medewerkers, klanten en leveranciers, we nemen graag iedereen mee in een verhaal van ondernemen met zorg voor mens, milieu en maatschappij.”

Ontdek hoe wij impact maken

Een positieve impact is vaak de optelsom van vele kleine en grote daden. Laat je inspireren door enkele concrete initiatieven.

Lees meer

Dit vind je vast ook interessant!