Test je nieuwe thuis - logees in de kijkwoning in Roeselare

Getest - December 2021

De familie Depreitere logeerde een weekend in de Durabrik-kijkwoning in Roeselare. “We wilden vooral eens testen hoe het is om wat compacter te wonen. En dat is ons wonderwel goed meegevallen”, zegt vader Luc. Ook dochters Thrudy en Zoë waren enthousiast.


In het kader van de actie ‘Test je nieuwe Thuis’ werden jullie uitgenodigd voor een verblijf in de kijkwoning in Roeselare. Vanwaar jullie interesse?

“Wij hebben nu een groot huis met veel grond, maar op termijn willen we graag kleiner gaan wonen. En hoewel onze dochter nog studeert, kijkt ook zij al uit om een huis te kopen en op eigen benen te staan. Onze plannen zijn nog niet voor direct, maar we houden wel al in de gaten wat er op de markt komt. Zo hebben we ook het bouwproject van Durabrik in Roeselare ontdekt. Toen we uitgenodigd werden om in hun kijkwoning te logeren, waren we allemaal razend benieuwd hoe dat zou verlopen.”

Leuk om te ontdekken hoe het is om in een kleiner, maar nieuw huis te wonen.

En? Hoe hebben jullie het verblijf daar ervaren?

“Eerst en vooral zijn we heel goed verwelkomd met een hapje en een drankje, en een lekker ontbijt op zondagmorgen. Het was een heel plezant verblijf. De oudste dochter was zo enthousiast dat ze meteen iets wou kopen! Die hedendaagse stijl van het interieur was echt helemaal haar ding. Mijn vrouw en ik hebben vooral op de praktische kant gelet. Alles was netjes afgewerkt en heel gerieflijk. We vonden ook de inkomhal en de klare, open leefruimtes heel mooi. De ingebouwde kasten leken ons heel handig, al zijn we ook wel tot de conclusie gekomen dat we niet alle spullen uit ons grote huis zullen kunnen meeverhuizen als we ooit kleiner gaan wonen. Wat ons ook opviel, was de stilte in huis. Het moet goed geïsoleerd zijn, want we hoorden nauwelijks geluid van buiten. Alleen aan de regen op het plat dak moesten we wat wennen. Wat ik dan weer een enorm pluspunt vond, is dat het huis aangesloten is op het warmtenet van de stad Roeselare en dat je dus geen verwarmingsketel nodig hebt. Ik zag ook dat je er een elektrische auto kon opladen. Dat is volgens mij toch echt de toekomst. ”

 

Zal dit verblijf jullie helpen om te beslissen als jullie ooit echt te stap wagen?

“Zeer zeker. We hadden geen idee hoe we ons zouden voelen in een kleiner, maar volledig nieuw en modern huis. Dat is heel goed meegevallen. We worden allebei een dagje ouder en dit soort nieuwbouw is zeker een optie voor de toekomst. We houden dus nauwgezet de toekomstige woonprojecten van Durabrik in onze streek in het oog.”

Enkele sfeerbeelden

Meer klantenverhalen