Berenakker

Berenakker, 9880 Aalter

Trendy interieurinrichting van kijkwoning in Aalter

Onze interieuradviseur Zita richtte de kijkwoning in Aalter in. Ze toverde het huis om in een hip, gezellig nestje. Voor de inrichting gebruikte ze interieurtrends van het moment, zoals walnoot, bouclé en ronde vormen. “Ik wilde een modern interieur creëren, dat toch gezelligheid en warmte uitstraalt.” Lees snel verder en laat je inspireren.

Walnoot zorgt voor leuke, warme vibe

“Het uitgangspunt was om hier echt een modern interieur te creëren dat toch warmte uitstraalt. Op de benedenverdieping is de inrichting licht, fris en strak. Om toch die warmte naar binnen te brengen, hebben we alles offwhite geschilderd en werken we met afgeronde vormen, gouden accenten en walnoot. Dankzij de grote raampartijen valt er veel natuurlijk licht naar binnen en is er een duidelijke connectie met buiten. De trap zit echt in de leefruimte vervlochten. Hij is mee wit geschilderd en geeft een speciaal effect dankzij de uitgezaagde trapboom. Dankzij de ledstrip die van beneden tot boven reikt, is er een mooie connectie met de bovenverdiepingen.”

Doorheen de woning zie je veel maatwerk van onze partner Ebenti terugkomen. “De vestiaire, dressing, het bureaumeubel en tv-meubel zijn op gemaakt in walnoot. Ook in de keuken hebben we dezelfde houtsoort gebruikt. Die walnoten accenten zorgen voor eenheid en verbinding en geven het huis een leuke, warme vibe. De stof van de zetel is een mix van grijs en bruin, zodat het perfect bij de rest van het interieur past. Het meubelstuk dat er voor mij het meest uitspringt, is de ovalen tafel in grijs beton. Dat is echt dé eyecather in de woonkamer.”

Bovenverdieping tot in de details uitgewerkt

Op de eerste verdieping is er een masterbedroom met dressing, twee kinderkamers en een complete, comfortabele badkamer. De zolder is als bureauruimte ingericht. “In de masterbedroom heeft één wand een glanzend groen behangpapier in bouclé textuur gekregen. Als het licht erop zit, creëert het een mooie schittering. De kinderkamer heeft een lichtgrijs behang met mooie tekeningen op. In de badkamer hebben we met grote tegels gewerkt, die geschrankt geplaats zijn, wat een ruim effect geeft. Het inbouwkraanwerk zorgt voor een luxueuze afwerking.”

Doorheen de woning zijn er drie verschillende vloerafwerkingen. “Op het gelijkvloers liggen er keramische tegels en een zwarte terrazzo accenttegel met lichtgrijze en bruine accenten in de inkomhal en het toilet. Op de eerste verdieping kozen we voor fineerparket en op de zolder voor laminaat.”

Comfortabel en energiezuinig

De woning is het neusje van de zalm op vlak van energiezuinigheid. “Er zijn zonnepanelen, vloerverwarming, een warmtepomp, én laadpaal. Dat zorgt niet alleen voor het nodige comfort, maar maakt je helemaal klaar voor de toekomst. Dankzij het handige smart home-systeem kan je de lichten en stopcontacten via een app bedienen. We hebben ook screens laten installeren. Ideaal tijdens warme zomerdagen, want ze houden de woning koel en gaan oververhitting tegen.”

Zolder is de ideale zenruimte

“Mijn favoriete ruimte in huis is ongetwijfeld de zolder. Dankzij de twee dakramen komt er enorm veel daglicht binnen. De ruimte, die ingericht is als bureau, straalt rust uit en het is er erg aangenaam vertoeven. Ideaal dus om van thuis uit te werken. Als ik hier zou wonen, zou ik gegarandeerd veel tijd op zolder doorbrengen.”

 

Wil je zelf deze kijkwoning vanop afstand binnenwandelen? Dat kan!

Maak een virtuele wandeling en ontdek alle troeven van dit pareltje.

Vincent Sohier
Filip Vandermeeren

Wil je deze kijkwoning graag bezichtigen?


Berenakker 62, 9880 Aalter

Bekijk dit project

Vincent Sohier Filip Vandermeeren

Kom langs en ontdek alle troeven