Roeselare - Honzebroekstraat

In de Honzebroekstraat vang je een glimp op van hoe wonen er (voor jouw gezin?) in de nabije toekomst uit kan zien. Je vindt er moderne, energiezuinige huizen die aangesloten zijn op het stedelijk warmtenet. En je woont er in een buurt waar de natuur de hoofdrol speelt.

  • halfopen en gesloten woningen
  • 3 slaapkamers (+1 mogelijk)
  • veel licht in huis
  • garage, carport of ruime fietsenberging
  • aansluiting op het stadswarmtenet
  • deelauto aanwezig
  • bekijk de fiets- en wandelroute
  • Tijdelijke actie: Gratis keuken!

Energiezuinige woning Interessante investering Gunstige mobi-score


Vincent Sohier
Filip Vandermeeren

Filip Vandermeeren & Vincent Sohier

info@durabrik.be
0800 62 732

Vernieuwend groene buurt

In deze buurt krijgen water en groen een prominente plek in het hart en de doodlopende straatjes van de verkaveling. De auto verdwijnt wat meer naar de achtergrond. Daarom is dit een ideale plaats voor kinderen om te leren fietsen bijvoorbeeld, of om te ravotten met vriendjes uit de straat. Maar het groen doet ook volwassenen deugd: hier voel je meteen als je buiten stapt het rustgevende effect van de natuur. Met al die bomen, struiken en grassen is je buurt ook zo goed mogelijk voorbereid op de klimaatverandering. Het regenwater stroomt hier niet zomaar naar de riool, maar wordt opgevangen in wadi’s waar het rustig in de bodem kan dringen. In zo’n omgeving passen natuurlijk alleen maar op-en-top energiezuinige huizen. Daarom zijn de huizen uitstekend geïsoleerd, gebruiken we duurzame materialen en is er een aansluiting op het warmtenet van de stad.

Meer lezen over de voordelen van een warmtenet


Duurzame mobiliteit

Nog goed nieuws voor het milieu is het feit dat je, als je hier woont, quasi al je verplaatsingen te voet of per fiets kan doen. Winkels en scholen vind je immers allemaal vlak in de buurt. Bovendien kan je hier je elektrische wagen opladen of samen met je buren een deelauto gebruiken (en kosten besparen).


Tijdens een intensief ontwerpproces werd rekening gehouden met de aanwezigheid van water en groen in de buurt en met de ontwikkeling van duurzame mobiliteit en energievoorzieningen.

Cottreel Architecten


Modern wonen

De huizen in de Honzebroekstraat zijn dankzij hun goede oriëntatie heel licht en ook erg energiezuinig. Aan de buitenkant ogen ze sober en strak, aan de binnenkant bieden ze alle ruimte die je gezin nodig heeft. Een handige berging/wasplaats beneden naast de keuken? Een zolder met plek voor een extra kamer? Een garage of liever een gerieflijke fietsenberging? Je kan kiezen uit drie indelingen, afhankelijk van wat jullie belangrijk vinden.

Ons aanbod in

Roeselare - Honzebroekstraat

Ontdek de buurt


Nieuws over dit project

Vincent Sohier Filip Vandermeeren

Hebben we jouw interesse gewekt?

Ook interessant voor jou