rent to own roeselare

Huurkoop of Rent To Own, de ideale manier om een nieuwbouwwoning aan te schaffen?

Een eigen woning bezitten is de droom van vele Belgen. Liefst een nieuwbouwwoning door alle voordelen die daaraan verbonden zijn. Natuurlijk vergt het aankopen van een woning een startbudget. Veel mensen huren daardoor eerst en sparen ondertussen voor een eigen woning. Onderzoek toont echter dat heel wat huur vaak een verloren investering is. Dan is Rent To Own het ideale opstapje naar je nieuwe thuis!

Huren is niet altijd ideaal omdat je je huurgeld niet meer terugkrijgt. Het is dan ook geen investering. Maar wat als je nu het beste van beide werelden zou combineren? Wat als je kan huren en ondertussen kan sparen? Enkele jaren later besluit je dan om je huurwoning, waar je je thuis voelt, te kopen. Aan een prijs die vooraf vastgelegd werd. Je betaalde huur wordt van de aankoopprijs afgetrokken. In dat geval was de huurprijs dus wel een mooie investering.

Dat is waar rent to own of huurkoop voor staan. Je huurt een mooie nieuwbouwwoning en betaalt maandelijks de huur. Je hebt een koopoptie, maar geen aankoopverplichting. Dankzij de koopoptie ben je zeker dat je de woning die je huurt na 2 of 6 jaar ook effectief kan kopen indien je dat zou willen. Ga je tot de aankoop over? Dan wordt het betaalde huurgeld van de aankoopprijs afgetrokken. Die aankoopprijs ligt trouwens van in het begin vast en stijgt enkel mee met de gezondheidsindex.

Wil je niet tot de aankoop overgaan? Geen probleem. Dan verlies je enkel het optiegeld dat je betaalde om de woning voor jou te reserveren.

En tijdens de hele looptijd als huurder bespaar je extra geld omdat je in een super energiezuinige nieuwbouwwoning van Durabrik woont. Daardoor kan je als huurder een heleboel besparen op je energierekening in vergelijking met het huren of kopen van een oudere woning.

 

Wanneer is Rent To Own een oplossing voor jou? 

Om in aanmerking te komen voor Rent To Own, zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. 

  • Je hebt een eigen startkapitaal van minimum €20 000. 
  • De huurprijs van een woning start aan €1000. Dit bedrag is natuurlijk wel afhankelijk van woning tot woning. 
  • Rekening houdend met je huur-en woonkost kan je maandelijks ongeveer nog €1000 sparen. Op deze manier bouw je je eigen kapitaal weer op met het oog op het bekomen van een lening.

 

Huurkopen, bij welke woningen kan dit?

Een woning huurkopen is een unieke kans en is niet bij elke woning mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de deelnemende projecten waarbij rent to own mogelijk is of woningen waarbij rent to own een optie is. Heb je hier meer vragen over? Aarzel dan niet om ons te contacteren.