Aalst - Eversberg - du Parc

Uitverkocht sinds augustus 2020

Wonen één met de natuur

Op de site Aalst du Parc - Eversberg bouwden we zowel appartementen als huizen.

De appartementen zijn zo ingeplant dat alle aandacht blijft gaan naar het waardevolle groen van het parkachtige landschap. Zo krijgt het waardevolle groen - waaronder de grote rode beuk - alle aandacht. Door de losse en toch geconcentreerde inplanting ontstond centraal een semi- publiek park, zonder bebouwing of verharding. Dankzij dit groene hart creëerden we openheid, zoals bij de omliggende villa’s. Dit benadrukt het residentiële karakter van de appartementen. Een groene wandel- en fietsas met daarnaast een waterloop en een bufferbekken, doorkruist de site.

De leefruimtes van de appartementen kijken uit op het park. In de twee middelste gebouwen zijn ze zelfs volledig naar het zuiden georiënteerd. Alle appartementen hebben grote overdekte terrassen die als private buitenruimte je woonkwaliteit nog vergroten. Tegen de achtergrond van de rood-bruine baksteen gebruiken we houten luiken, ramen en pergola’s. De architectuur is strak horizontaal geaccentueerd en hedendaags. Zo worden de gebouwen harmonisch opgenomen in hun groene omgeving.

In klassieke wijken heb je huizen met daartussen een straat, die de woningen letterlijk van elkaar scheidt. Op deze site vormt het groen tussen de groepjes huizen het kloppende hart van de buurt. Het trekt mensen aan en creëert een leuke, nieuwe vorm van samenleven die vooral jonge gezinnen erg fijn vinden. We schikten de huizen in groepjes over het terrein en met hun hedendaagse en gevarieerde architectuur geven ze veel dynamiek aan de site. De clusters van woningen versterken de unieke leefervaring van wonen in een modern woonerf. Dankzij de natuurlijke en kwalitatieve bouwmaterialen, zoals parementsteen en houtaccenten, zijn de huizen in perfecte harmonie met hun groene omgeving en met de appartementen verderop op de site. We wilden dat je in de huizen zo veel mogelijk contact houdt met het groen buiten. Daarom lopen de leefruimtes in de meeste huizen van vooraan helemaal door naar achteren en valt er overal veel licht binnen.

Helaas, voor dit project ben je te laat.

Maar gelukkig hebben we nog meer in petto.

Woonprojecten

Onze projecten in de buurt van Aalst

Toon alle

Alles wordt heel transparant gecommuniceerd

Brent is helemaal klaar om het ouderlijk nest te verlaten en met zijn vriend Florian te gaan samenwonen. Hij vond een Durabrik-huis in Aalst, dichter bij zijn werk. Ondertussen heeft hij alle materialen gekozen en de inrichting van a tot z doorgesproken met zijn interieuradviseur. Het bouwen kan beginnen!

Lees het hele verhaal van Brent en Florian

Op zoek naar een gelijkaardig project?