Klantenverhalen

Een woning kopen of bouwen, het klinkt als een grote stap met heel wat onzekerheden op de weg. Deze mensen gaven hun avontuur in handen van Durabrik en vertellen je graag hun verhaal.

Toon alle klantenverhalen uit
Van mensen die een
Kochten

Dit huis is klaar voor ons gezin

Stéphanie en Loïc hebben nog geen kinderen, maar ze dromen er wel al van hoe het zal zijn met een kleine dreumes in huis. Dat idee speelde heel erg mee in de zoektocht naar een huis. Ze vonden hun ideale gezinswoning in het woonproject van Durabrik in Tubeke.

Lees het hele verhaal van Stéphanie en Loïc

Wooninspiratie voor elke generatie

Dat zowel grootvader Willy, dochter Heidi als kleinzoon Yannick bij Durabrik een woning vonden naar hun zin, dat wil wat zeggen. Eén: er is voor elk wat wils. En twee: elk huis heeft het potentieel om mee te evolueren met de behoeftes van zijn bewoners. Dit vinden Willy, Heidi en Yannick er zelf van.

Lees het hele verhaal van Willy, Heidi en Yannick

Investeren in vastgoed is tastbaar en financieel interessant

Investeren in vastgoed heeft Luc Hofman met de paplepel meegekregen. Toen hij enkele jaren geleden besloot om meer nieuwbouw in zijn vastgoedportefeuille op te nemen, liet hij zes opbrengsteigendommen bouwen door Durabrik. Er was meteen een klik en die is er zes bouwwerven later nog altijd. Een volgend project staat intussen in de steigers

Lees het hele verhaal van Luc

Verliefd op de locatie

Thomas en Kasia wonen sinds twee jaar in hun droomhuis in Mont-Saint-Guibert. Ze waren meteen verliefd op de locatie en konden hun ding doen met de woning. Binnenkort breidt hun gezinnetje uit en zullen ze met z’n drietjes van de charmante en jonge omgeving kunnen genieten.

Lees het hele verhaal van Kasia en Thomas

Ons allereerste stekje samen

Hannah en Jaron zijn prille twintigers die binnenkort voor het eerst gaan samenwonen. Ze kozen heel bewust voor een nieuwbouwappartement in het hartje van Aalst. “Als er iets leuks te beleven valt, zitten wij er bovenop. En in een stad is alles dichtbij.”

Lees het hele verhaal van Hannah en Jaron

Blij verrast over de samenwerking met Durabrik

Christian is in mei dit jaar in zijn nieuwe huis in Kasteelbrakel getrokken. Dankzij zijn jarenlange ervaring in de bouwsector wist hij min of meer wat hij van het bouwproces mocht verwachten. Toch was hij blij verrast met de samenwerking met Durabrik. Hij voelt zich 100% thuis in zijn nieuwe stek.

Lees het hele verhaal van Christian

Een intensieve en klantgerichte samenwerking

Kirsten is enorm blij met haar nieuwe woning in Keerbergen en raadt iedereen een samenwerking met Durabrik aan.

Lees het hele verhaal van Kirsten

Ik heb vanaf dag 1 het gevoel dat ik hier thuiskom

“De keuken is helemaal mijn ding en de grote ramen tot op de grond vind ik tof omdat er daardoor zoveel licht naar binnen valt in huis.”

Lees het hele verhaal van Annick

De proactiviteit van Durabrik is top!

3-gevelwoning – minstens 2 verdiepingen – strakke architectuur – regio Kampenhout: dat was zo ongeveer het huis dat Mathias (29) en Evelien (27) in gedachten hadden. Ze vonden hun huis in Haacht en keken uit naar het moment dat ze erin konden trekken.

Lees het hele verhaal van Evelien en Mathias

100% thuis

Katrijn en haar vriend Vincent woonden elk nog thuis toen ze op zoek gingen naar een plekje voor hen samen. Eerst wilden ze huren, maar uiteindelijk bleek het voor dat geld interessanter om te lenen en een eigen huis te kopen. En daar zijn ze nu heel trots op.

Lees het hele verhaal van Katrijn en Vincent

De kijkwoning gaf de doorslag: de ruimte en afwerking hebben ons overtuigd

Brecht en Wendy kozen hun huis op plan, maar hadden dankzij hun bezoek aan een Durabrik-kijkwoning toch al een goed idee over hoe het eruit zou zien. De bouw zelf verliep vlot en “heel klantvriendelijk”.

Lees het hele verhaal van Brecht en Wendy

We waren enthousiast over het opvallende concept dat Durabrik ontwikkeld had

André en zijn vrouw zijn eind de vijftig en denken stilaan aan de volgende fase in hun leven. Ze willen zeker zijn van een aanvullend inkomen wanneer ze op pensioen gaan en kochten daarom een appartement om te verhuren.

Lees het hele verhaal van Familie Verheggen

Het is de tweede keer dat meneer Lisse bouwt met Durabrik

Bekijk hier de videogetuigenis van meneer Lisse. Hij kocht een appartement in Mont-Saint-Guibert.
(*Franstalige video!)

Lees het hele verhaal van Meneer Lisse

Dankzij het E20 energieprestatiepeil van de woning wordt mijn investering nog rendabeler

Johan zocht een betere investering dan zijn spaarboekje. Met een nieuwbouwwoning van Durabrik om te verhuren schat hij zijn potentiële rendement tussen 2,4 en 2,6%. Op termijn wil hij zelf in het huis gaan wonen. Dankzij het E20 energieprestatiepeil en de duurzame materialen die gebruikt werden, is hij er zeker van dat het huis ook op dat moment nog aan alle verwachtingen zal voldoen.

Lees het hele verhaal van Johan

Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden

Toen Karina’s vader haar de grond van hun vroegere bloemisterij schonk, wist Karina eerst niet goed wat ze ermee zou gaan doen. Door een samenwerking met Durabrik aan te gaan, kon ze de opbrengst investeren in twee huizen. Een goede belegging en een mooie manier om de band met haar vaders grond in ere te houden.

Lees het hele verhaal van Karina

We wonen in een leuke wijk met vriendelijke buren

Een grond kopen in Knokke en daar dan zelf een huis op bouwen, dat was voor Rens en Lynn financieel niet haalbaar. Dan bleek het woonproject van Durabrik voor het jonge gezin een pak interessanter te zijn. Ondertussen wonen ze in hun nieuwe huis en dat bevalt hen heel goed.

Lees het hele verhaal van Lynn en Rens

Het leek direct iets voor ons

Saskia en Alexander vormden jarenlang een pleeggezin. Met hun eigen kinderen erbij was hun gezin ooit 10 man sterk en woonden ze in een groot huis. Toen de kinderen het nest begonnen te verlaten en Saskia jammer genoeg zwaar ziek werd, besloten zij en haar man nog één keer te bouwen voor hun pensioen. Ze kozen Durabrik als partner.  

Lees het hele verhaal van Saskia en Alexander

De architectuur van de woningen sprak ons aan

Claudia en Pascal zijn binnenschippers. Zolang hun drie kinderen op internaat zaten, hadden ze alleen een boot, geen eigen huis. Maar toen na hun eerste ook hun tweede dochter ging verder studeren en op kot wilde, groeide bij ma en pa het idee om een huis te kopen. En dat huis vonden ze bij Durabrik, in het nieuwbouwproject langs de Schelde in Destelbergen.

Lees het hele verhaal van Claudia en Pascal

Het voelt heel ruim aan en toch is ons huis heel gemakkelijk in onderhoud

Even hebben Sonia en Jean-Claude overwogen om voor de tweede keer in hun leven een huis te kopen en te verbouwen. Maar toen ze de werf van Durabrik in Dilbeek passeerden, was dat idee vlug van de baan.

Lees het hele verhaal van Sonia en Jean-Claude

On s’y sent parfaitement ‘chez soi’

Cela fait près de deux ans que Michèle et Jean-François ont posé leurs valises à Braine-le-Comte. Ils ont confié la construction de leur nouveau 'chez-eux' à Durabrik et n'ont jamais regretté la localisation. “Nous sommes très, très heureux et apprécions vraiment de vivre ici”, se réjouit Jean-François Louckx.

Lees het hele verhaal van Michèle en Jean-François

Alles wordt heel transparant gecommuniceerd

Brent is helemaal klaar om het ouderlijk nest te verlaten en met zijn vriend Florian te gaan samenwonen. Hij vond een Durabrik-huis in Aalst, dichter bij zijn werk. Ondertussen heeft hij alle materialen gekozen en de inrichting van a tot z doorgesproken met zijn interieuradviseur. Het bouwen kan beginnen!

Lees het hele verhaal van Brent en Florian

Het was een ‘coup de foudre’

Hoewel ze ooit wel opnieuw naar een appartement wilden verhuizen, waren Kim en haar partner niet van plan om er nu al een te kopen. “Maar toen Durabrik hier in de buurt residentie Zavelkop begon te bouwen, zijn we uit nieuwsgierigheid toch eens naar hun kijkappartement gaan kijken”, zegt Kim. En toen kwam alles opeens in een stroomversnelling…

Lees het hele verhaal van Kim en Ludo

Het wordt ongetwijfeld een heel fijne thuis

Jan en Sulotta huren nu in Lede een huis dat gebouwd werd door Durabrik. Op zoek naar een eigen stek, schuimden ze de huizenmarkt af. Ze hielden ook de nieuwe projecten van Durabrik goed in het oog. Toen bleek dat er in hun gemeente een nieuwe Durabrik-verkaveling kwam, gingen ze meteen een kijkje nemen.

Lees het hele verhaal van Jan en Sulotta

Je hebt een vast budget en dat is fijn

Na haar scheiding ging Veerle met haar jongste dochter Lieselotte in een huurappartement wonen. Maar al gauw begon het bij moeder en dochter te kriebelen om toch opnieuw een eigen stek te zoeken. Heel wat huizen en bouwfirma’s passeerden de revue. “In Durabrik had ik direct ongelofelijk veel vertrouwen.”

Lees het hele verhaal van Veerle en Lieselotte

Het bouwproces is vlot en volgens plan verlopen

Toen een vriend hoorde welk type huis Ilse zocht, zei hij meteen: “Dan moet je eens bij Durabrik gaan kijken.” En inderdaad, de moderne stijl met zijn strakke lijnen viel direct in de smaak. Toeval wilde dat er net op dat moment nieuwe huizen gebouwd werden, vlak bij Ilse in de buurt. En dus twijfelde ze geen seconde.

Lees het hele verhaal van Ilse

Stien en Geoffrey in De Pinte. Bij Durabrik is het betaalbaar

Stien en Geoffrey waren al een tijdje op zoek naar een eigen woning. Op de BIS-beurs ontdekten ze Durabrik en opeens werd het huis dat ze in gedachten hadden een haalbare kaart. Onlangs verhuisden ze naar hun gloednieuwe woning in De Pinte.

Lees het hele verhaal van Stien en Geoffrey

Een nieuwbouw is zeker ook interessant voor jonge gezinnen!

Eva en Sophie wilden hun huurappartement inruilen voor een huis met vier slaapkamers waar ze zich konden settelen met hun twee jonge kindjes. En hoewel ze van plan waren om een bestaand huis te kopen, kwamen ze uiteindelijk toch uit bij een nieuwbouwwoning van Durabrik.

Lees het hele verhaal van Eva en Sophie

Er zijn verschillende redenen die ons overtuigd hebben om in Tubize te komen wonen

Ontdek ze in de (Franstalige) getuigenis van meneer Fernandez

Lees het hele verhaal van Mr. Fernandez

Geloof me, het standaardpakket bij Durabrik is veel uitgebreider dan dat van andere bouwfirma’s

Danny kocht een rijwoning in Lokeren om ze te verhuren. Later wil hij er zijn kleinkinderen blij mee maken. “Met het standaardpakket van Durabrik was mijn huis zo goed als klaar voor verhuur. Het had alleen nog een likje verf nodig.”

Lees het hele verhaal van Danny

Op amper twee kilometer van Marleens werk

Thierry en Marleen huren momenteel nog een appartement, maar ze hopen in het voorjaar 2019 naar hun nieuwe huis te verhuizen. Ondertussen volgen ze de bouwwerken van Durabrik goed op.

Lees het hele verhaal van Thierry en Marleen

Bij Durabrik kregen we meteen een heel goed gevoel

Kjell en Sharlien waren op zoek naar een nieuwbouwwoning in Aalst. Ze wilden graag een woning met alles "erop en eraan" en via het internet zijn ze terechtgekomen bij ons nieuwbouwproject in de Ninovesteenweg in Aalst. 

Lees het hele verhaal van Sharlien en Kjell

Snelheid, kwaliteit en heldere communicatie hebben ons goed geholpen

Michiel en Fran wilden niet meer in een huurappartement wonen maar wel in een eigen woning. Via internet kwamen ze terecht bij Durabrik. Ze waren meteen verkocht aan het project in Begijnendijk.

Lees het hele verhaal van Michiel en Fran

We hebben alleen het kleurenpallet wat veranderd

Tine en haar partner Jelle zochten een huis voor twee. Niet al te groot en dicht bij hun werk. Ze vonden een Durabrik-woning in Linden en wonen er nu zes maanden. Ze zijn tevreden met hun huis en ook met de begeleiding die ze van Durabrik kregen.

Lees het hele verhaal van Jelle en Tine

Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij de mensen van Durabrik

Michiel wilde graag in Willebroek blijven wonen. Op de infodag van Durabrik ging hij quasi meteen overstag voor het Durabrik-project in zijn gemeente. En daar heeft hij geen moment spijt van gekregen. “Als je nog zou twijfelen om met Durabrik te bouwen, heb ik maar één advies: ga ervoor! Het is een aanrader.”

Lees het hele verhaal van Michiel Hens

We werden van A tot Z geholpen en dat heeft ons vlug gerustgesteld

Herman en Annemie bouwden met Durabrik hun nieuwe huis in Booischot en daar hebben ze geen spijt van. Het was een geslaagd huwelijk. Durabrik stond hen met raad en daad bij en het eindresultaat is volledig op hun maat.

Lees het hele verhaal van Herman en Annemie

De muren in ons appartement zijn kaarsrecht en biljartglad. Chapeau voor Durabrik!

Jan is behoorlijk veeleisend als het op de afwerking van zijn woning aankomt. “Ik heb acht jaar lang zelf aan mijn huis gewerkt tot alles piekfijn in orde was. Toen ik met mijn vriendin Linda op zoek ging naar een appartement, stelde ik dezelfde hoge eisen. Durabrik heeft mijn verwachtingen perfect ingelost.”

Lees het hele verhaal van Jan et Linda

Mijn dochter heeft nu een slaapkamer, een grote speelzolder én een tuin. Dit is wat we wilden!

Rudy en Isabel hadden nooit verwacht dat ze voor hun budget een gloednieuw huis zouden kunnen bouwen. Tot ze via het internet op de Durabrik-verkaveling in Peutie stuitten.

Lees het hele verhaal van Rudy en Isabel

Het is zalig om zoveel ruimte te hebben voor ons gezin

De vorige keer dat we David en Evi spraken, was Evi zwanger van hun eerste kindje samen en hadden ze net een ruwbouw van Durabrik gekocht. Anderhalf jaar later is hun dochtertje Romanie geboren en wonen ze in hun nieuwe huis in Oedelem. “Het is zalig om zoveel ruimte te hebben voor ons gezin.”

Lees het hele verhaal van Evi en David

Liefde op het eerste gezicht

David en Evi wilden hun eigen liefdesstulpje, en vooral ook een groter huis voor hun nieuw samengesteld gezin. Met een baby op komst, raakte hun zoektocht in een stroomversnelling. En toen ze in Oedelem een ruwbouw van Durabrik ontdekten, was het liefde op het eerste zicht.

Lees het hele verhaal van David en Evi

Nicolas en zijn gezin bouwen voor de tweede keer hun huis met Durabrik

Nicolas en zijn gezin bouwen momenteel hun huis met Durabrik. Voor de tweede keer! De eerste keer waren ze zo tevreden dat ze niet aarzelden toen Durabrik een bouwproject aankondigde in Knokke-Heist, bij de zee en bij hun roots.

Lees het hele verhaal van Nicolas en zijn gezin

Comfortabel, energiezuinig, esthetisch en praktisch

Maxim  is afkomstig uit Merelbeke en wilde graag in zijn vertrouwde omgeving blijven wonen. Het Durabrik-project in de gemeente wekte zijn interesse. Hij vond nog extra informatie op de website van Durabrik en na een bezoekje aan de kijkwoningen tijdens de opendeurdag was hij volledig overtuigd. Dit zou de nieuwe thuis worden van zijn gezin. 

Lees het hele verhaal van Maxim

Derde generatie die met Durabrik bouwt

Yannick zal tegen de zomer van 2018 in zijn nieuwe Durabrik-huis in Zwankendamme wonen. Dat is op zich niet zo speciaal, ware het niet dat hij de derde generatie in zijn familie is die met Durabrik bouwt. En dat is wél een unicum. Opa Willy vertelt hoe het allemaal begon…

Lees het hele verhaal van Willy en Yannick

Durabrik gaf ons het gevoel dat we uniek waren en niet slechts 1 van de vele klanten

Brecht en Evelien zijn heel blij met hun huis in Heule. Voor Evelien is het een terugkeer naar de heimat en ze ziet het helemaal zitten om haar kroost te zien opgroeien in haar geboortedorp.

Lees het hele verhaal van Brecht en Evelien

Een echte aanrader om mee samen te werken

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken in je speurtocht naar een nieuwe woonst. Een gedachte die Patrick en Linda uit Boortmeerbeek ter harte namen. Ze vonden een leuke verkaveling op het einde van de straat waar ze woonden. Durabrik realiseerde samen met hen hun nieuwe thuis.

Lees het hele verhaal van Linda en Patrick

Je merkt aan alles dat je met professionals bezig bent

Sophie en Jeroen hebben het naar hun zin in Heule. Ze woonden lange tijd op een bel-etage, maar het was tijd voor verandering. Een internetzoektocht bracht hen naar de verkaveling van Durabrik in Heule en daar vonden ze een nieuwbouw in een doodlopende straat, dicht bij het centrum én in een groene omgeving. Alle ingrediënten zijn aanwezig om zich volledig thuis te voelen in hun nieuwe woonst.

Lees het hele verhaal van Sophie en Jeroen

Het plaatje klopt

Sofie is geboren en getogen in Boortmeerbeek en besloot om het geluk in eigen streek te zoeken. En wie zoekt die vindt. Samen met haar vriend Koen wou ze hun nieuwe huis zo gedetailleerd mogelijk afwerken met kwaliteitsvolle materialen. Het eindresultaat is piekfijn in orde.

Lees het hele verhaal van Sofie en Koen

Durabrik regelde alles en dat was een pak van ons hart

Melissa en Frederik vonden dat de tijd rijp was om de stad achter zich te laten. Ze hadden er destijds samen een huis gekocht, maar kregen nood aan meer ruimte. En die vonden ze in Leeuwergem, een deelgemeente van Zottegem. Nu wonen ze in een halfopen bebouwing en kijken ze reikhalzend uit naar de eerste barbecue in hun nieuwe tuin.

Lees het hele verhaal van Melissa en Frederik

Wat ik echt enorm waardeer, is hun uitstekende follow-up

Vroeger woonden we in een klein huisje in Halle. Met ons tweede kindje op komst konden we niet anders dan bijbouwen. De architect legde ons echter een ontwerp voor dat drie keer zo duur was als ons budget. Mijn vrouw Merel was razend en besloot het huis te verkopen en een nieuwe stek te zoeken. Via ImmoWeb vonden we de verkaveling in Tubeke.

Lees het hele verhaal van François en Merel

We zouden zo opnieuw voor Durabrik kiezen

Omdat Tine en Sofie geen handige harry’s zijn, was een renovatie geen optie. Twee jaar lang zochten ze naar een nieuwbouwproject, tot ze op “het perfecte stuk grond” stootten in Booischot. Het huis dat erop zou komen, was bovendien helemaal hun stijl. En dus gingen ze in zee met Durabrik.

Lees het hele verhaal van Tine en Sofie

Onze thuis is nu in Tubeke, dankzij Durabrik

Aanvankelijk kenden we Durabrik niet echt. We wisten dat het een bouwmaatschappij was, maar daar bleef het bij. Niets voor ons, dachten we.

Wel, we hadden het mis!

Lees het hele verhaal van Hilde en Vincent

Het bedrijf doet er alles aan om de klant tevreden te stellen

Het echtpaar Demeure had een woning met meerdere verdiepingen in Rebecq, maar droomde van een welverdiend pensioen in een rustig gelegen gelijkvloerse woning, dicht bij de grote invalswegen en de moderne voorzieningen.

Lees het hele verhaal van Demeure-Scournaux

Vrijstaande woning in landelijke omgeving

Emmanuelle en Daniel hadden een appartement in Tubeke, maar droomden stiekem van een huis met tuin waarin hun zevenjarig zoontje naar hartenlust kon spelen. Eerst zochten ze naar een woning om te verbouwen, maar uiteindelijk knapten ze af op de lange renovatiewerken en vaak torenhoge kosten.

Lees het hele verhaal van Emmanuelle en Daniel

We waren aangenaam verrast door hun aanpak en flexibiliteit

Na tien jaar in hun bel-etagewoning in ‘s Gravenbrakel droomden huiseigenaren Pierre en Caroline Lekime van een bungalow met tuin. Ze wilden echter graag in de omgeving blijven door het landelijke karakter en de goede bereikbaarheid met de auto en met de trein. Hun oog viel op een perceel in een Durabrik-verkaveling in Virginal, een deelgemeente van het charmante Waals-Brabantse Itter.

Lees het hele verhaal van Pierre en Caroline

We wonen op de plek en in het huis waar we ons goed voelen

De ligging van het project in Varsenare sprak Samuel en Sofie meteen aan. Ook de woningstijl beviel hen en het feit dat elke woning in de verkaveling uniek is.

Lees het hele verhaal van Samuel en Sofie

We hebben veel wilde verhalen gehoord over nieuwbouw, maar onze ervaring is alleen maar positief

Jan en Sabine stootten ‘per toeval’ op de woning van hun dromen. Ze hadden allebei al een eigendom, maar wilden nu een huis dat helemaal aan hun ideeën en wensen voldeed. Dat vonden ze in Geel. Een pastoriewoning moderne stijl die ze bouwden samen met Durabrik.

Lees het hele verhaal van Jan en Sabine