Wat brengt een investering in nieuwbouw op?

Stel, je koopt een nieuwbouwwoning van Durabrik in de Eversberg in Aalst. We overlopen alle kostenposten en tonen je een simulatie van de opbrengst van deze nieuwbouwwoning.

Stel, je koopt een huis in Aalst...

Om de berekening van de opbrengst van de nieuwbouwwoning in Aalst te bepalen, vind je in de onderstaande tabel, als vergelijking, ook de prijzen en de opbrengsten van ons project in Rotselaar. 

Opbrengsten investering in nieuwbouw


Voor de nieuwbouwwoing in Aalst betaal je - inclusief alle kosten - een totaalprijs van € 324.929.
Je leent € 234.929 via een bulletkrediet* op vijftien jaar, aan een intrest van ongeveer 2%. De overige € 90.000 is eigen inbreng.

Je betaalt € 341,18 intresten per maand en krijgt € 850,00 huuropbrengsten per maand. Na tien jaar heeft je lening je € 40.941 gekost.

De geïndexeerde huur brengt je in diezelfde periode € 81.905 op. Daar gaan nog kosten af van bijvoorbeeld onroerende voorheffing.

Na tien jaar verkoop je het huis aan € 337.444. Dat komt neer op een meerwaarde van ongeveer 2%. De totaalopbrengst van je investering, inclusief eigen inbreng, bedraagt na tien jaar € 143.478.

Met een jaarlijks rendement van 4,42% laat deze investering de opbrengst van een spaarboekje ver achter zich.

* In deze voorbeelden werd gebruik gemaakt van een bulletkrediet. Dit is een lening waarbij je tijdens de looptijd alleen interesten betaalt. Het kapitaal wordt pas op het einde van de lening terugbetaald.
** Meerwaarde van huis na 10 jaar bij verkoop aan 2%. Voor Aalst komt dit op een meerwaarde van € 12.514. Voor Rotselaar is dat € 13.781.
We kunnen geen zekerheid geven naar de toekomst toe over de opgenomen assumpties van rente-of waardestijgingen.


Op zoek naar een interessante investering?
Bekijk onze geselecteerde woonprojecten

Wil je nog meer weten rond investeren in vastgoed en nieuwbouw?

Download hieronder onze infogids!

Infogids investeren in vastgoed