5 Redenen om te investeren in vastgoed

We zetten de voordelen van een vastgoedinvestering op een rijtje en delen mee waarom het voor jou interessant is.

Investeren in vastgoed
 1. Investering met gemoedsrust
  Terwijl de koers van aandelen en obligaties diep in het rood kan duiken, blijft de waarde van vastgoed stabiel. Geen slapeloze nachten dus, maar rendement op korte termijn dankzij de huurinkomsten en op lange termijn wanneer je je pand opnieuw verkoopt. Als je de investering in vastgoed verstandig aanpakt, kun je later verkopen met winst. Selecteer dus zorgvuldig de locatie en de buurt waar je vastgoed koopt en investeer bij voorkeur in nieuwbouw.
   
 2. Fiscaal interessant
  Lenen is momenteel goedkoop, dus de timing zit goed om nu in vastgoed te beleggen. Bovendien trek je de investering in veel gevallen af van je belastingen. Daar komt ook nog bij dat de belastingdruk op de opbrengsten van investeringsvastgoed relatief laag kan zijn. Zeker als je de woning als particulier verhuurt aan een privépersoon. Als je meerwaarde realiseert op de verkoop, dan is de belasting op die meerwaarde vrij beperkt.
   
 3. Maandelijkse inkomsten
  Met de maandelijkse huurinkomsten van je vastgoed kun je je lening afbetalen, sparen of leuke extraatjes gaan doen. En als het leven duurder wordt, evolueren de huurprijzen gewoon mee. Het geld op je spaarboekje daarentegen is niet geïndexeerd. Dat betekent dat je er op termijn steeds minder mee kunt kopen. De vraag naar goede huurwoningen is bovendien groot want de bevolking blijft groeien. Je zal dus nooit om inkomsten verlegen zitten. Ook hier weer de tip: wees selectief bij de aankoop van vastgoed. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer huur je kan vragen.
   
 4. Garantie voor de toekomst
  We weten allemaal dat het pensioen van de overheid geen goudpot is. Maar als je het aanvult met huurinkomsten of met de opbrengst van de verkoop van je vastgoed, dan ziet je oude dag er al een pak comfortabeler uit. Je kan later natuurlijk ook zelf in je huis of appartement gaan wonen. Met een investering in vastgoed zit je altijd gebeiteld.
   
 5. Mooi geschenk voor je (klein)kinderen
  Wat is er mooier dan je kinderen of kleinkinderen een huis of appartement cadeau te geven. Ook dat is een optie voor je vastgoedinvestering. Door je vastgoed aan hen te schenken nog voor jij sterft, betalen zij minder successierechten. Ze hebben dan een eigen huis om in te wonen of huuropbrengsten om financieel steviger in hun schoenen te staan.

Wil je nog meer weten rond investeren in vastgoed en nieuwbouw?

Download hieronder onze infogids.

Infogids investeren in nieuwbouw