Zo blijf je verbonden met vrienden en familie

Tips & tricks

De mens is een sociaal beestje. En creatief bovendien. Dus vinden we ondanks de afstand toch toffe manieren om samen iets leuks te doen. Wil je graag nog enkele originele ideeën om jouw sociale contacten te onderhouden? Lees dan snel verder en… geniet ervan!

Samen koken en eten

Samen koken en eten, niets wat mensen meer verbindt. Daar kan je ook virtueel mee aan de slag. Stel samen met je favoriete buren een lekkere menu samen, haal alle ingrediënten in huis en kokkerel elk in je eigen keuken, op hetzelfde moment. Daarna gaan jullie ‘samenaan tafel. Beginnen doe je met een e-peritief en tussen de gangen door gaan jullie samen een toertje wandelen om de kookkunsten te bespreken. Wist je trouwens dat interactie met je buren je gelukkiger maakt? En dat nieuwe, verrassende dingen uitproberen, direct een plezierig gevoel geeft? Twee vliegen in één klap dus!

 

Wil je iemand anders met je kookkunsten verrassen? Maak een vriend of familielid blij met een onverwacht voordeurbezoekje. Ze springen vast en zeker een gat in de lucht voor dat lekkere dessertje.

Samen filmpje meepikken

Na al dat koken duiken jullie de zetel in. Spreek met je vrienden af om hetzelfde boek te lezen of kijk samen een film via Netflix party. Je kan live de film becommentariëren via de chat, samen met je vriendinnen in zwijm vallen voor Regé-Jean Page uit Bridgerton en zelfs samen een popcornpauze inlassen.

Samen herinneringen ophalen

Stuur eens een handgeschreven brief of kaartje naar je beste vrienden of familie. Lekker ouderwets, maar heerlijk om te krijgen én om te doen. Papier is geduldig en je kan er alles aan toevertrouwen: hoe jij je voelt, waar je naar uitkijkt… Een brief of kaartje met een oude foto van jullie samen erbij is vaak genoeg om mooie herinneringen op te halen en te dromen van de momenten dat jullie er samen weer op uit trekken. Haal dus dat oude briefpapier maar boven, zoek leuke stickers en gekleurde pennetjes, en maak er een kunstwerkje van. Wie weet krijg je wel een briefje terug.

Tip: hang de kaartjes, tekeningen en foto’s van vrienden op in huis. Ze toveren instant een glimlach op je gezicht.

Samen naar buiten

Nu de lente in aantocht is, wordt wandelen voor veel mensen opnieuw net iets leuker. Het lentezonnetje en de frisse lucht doen deugd, zeker als je voor de rest van de dag aan je home office gekluisterd zit. Spreek af met een vriend of een vriendin om lekker bij te kletsen. Zo kan je eens stoom aflaten bij iemand anders dan je huisgenoten. Check zeker ook de wandelgids die we samen met Natuurpunt maakten. Of maak van de gelegenheid gebruik om langs familie in het woonzorgcentrum te passeren en eens aan het raam te zwaaien. Als je tegelijkertijd met elkaar telefoneert, is het bijna alsof je gezellig in het echt samen zit te kletsen.

Is een simpele wandeling niks voor jou? Knoop er dan een leuke zoektocht of dorpsspel aan vast: een namiddag fun verzekerd. Nu het weer opnieuw wat beter wordt, is een lange fietstocht ook altijd een goed idee!

Koester je vrienden en familie vanop afstand.
Nog even volhouden en dan zijn we #binnenkortterugsamen.

Binnenkort kunnen we elkaar opnieuw ‘in het echt’ ontmoeten.

Doe jij dat in een nieuwe thuis? Tijdens onze kijkdagen ben je welkom om te ontdekken hoe je nieuwe thuis er kan uitzien.
Onze bouwadviseurs beantwoorden met plezier al je vragen.

Maak hier je afspraak

Dit vind je vast ook interessant!