Opbergen voor dummies

Tips & tricks

Kinderen slagen er op de een of andere manier altijd in om hun speelgoed over het hele huis te verspreiden. Maar ze zijn niet de enige. Ook volwassenen laten best wel veel spullen slingeren. Snak jij tijdens deze tweede lockdown meer dan ooit naar wat orde in je huis (en in je hoofd)? Met de juiste opbergmogelijkheden ben je  voorbereid op een nieuwe lading cadeaus die er met de Sint en de feestdagen zit aan te komen.

Eindeloze mogelijkheden

Een geordend en net huis, waar je alles gemakkelijk in terugvindt. Willen we dat niet allemaal? Tip nummer één is: ‘benut de ruimte die je hebt optimaal’. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

Gebruik de muren

Plaats niet zomaar een extra kast als je meer opbergruimte nodig hebt, maar creëer opbergmogelijkheden aan de muren. Je huis zal zo groter lijken. Ga voor zwevende kasten, wandrekken en houten kistjes tegen de muur. Mix en match eventueel verschillende stijlen voor een speels resultaat.

Kies multifunctionele meubels

Multifunctionele meubels zijn dubbel zo nuttig, zeker als ze extra opbergruimte bieden. Denk aan een bijzettafel waar je ook dekentjes en extra kussens in kwijt kan. Of lades onder het bed waar je je bedlinnen kan stockeren. Zo bespaar je weer wat ruimte in huis.

Tijdschriftenrek

Slingeren er overal tijdschriften, kranten, post en boeken rond? Hang ergens een tijdschriftenrek aan de muur en je kan er al je papieren in kwijt.

Magneetstrips

Magneetstrips in de keuken zijn handig om je messen aan op te hangen bijvoorbeeld. In de speelkamer is zo’n strip leuk voor de speelgoedauto’s van je kleine deugniet.

Ruimte onder de trap

Een vaak vergeten opbergplek is de ruimte onder de trap. Laat een kast maken die er perfect onder past en je kan er heel veel spullen in kwijt, uit het zicht.

Speelgoed, speelgoed en nog meer speelgoed

Met Sinterklaas en de Kerstman in aantocht, zal de hoeveelheid speelgoed in huis niet snel slinken. Het is dan ook een slim idee om een grote opruimactie te organiseren voor de twee kindervrienden in het land zijn. Ga door al het speelgoed om te kijken welke spullen kapot zijn of niet langer gebruikt worden. Je hebt drie keuzes om over hun lot te beslissen: weggooien, weggeven of verkopen. Na de opruimactie is er weer plek voor toekomstige cadeautjes. Geen zin om altijd maar nieuw speelgoed te kopen? Ga op zoek naar leuke tweedehands spulletjes. Zo hebben de kids iets nieuws om mee te spelen, maar ga je tegelijk verspilling tegen.

Nog enkele ideeën nodig om speelgoed op een leuke manier op te bergen?

  • Steek losse spullen in opbergdozen, -boxen en -manden. Combineer verschillende dozen en zet ze samen in de kast. Opvouwbare kratjes scoren ook altijd.
  • Ga voor opbergzakken in leuke prints en felle kleurtjes die helemaal bij je interieur passen. Een opbergzak en speelkleed in één bestaat zelfs ook! Wanneer je het touwtje van de zak losmaakt, komt al het speelgoed tevoorschijn en heeft je kind een leuke mat om op te spelen.
  • Zet een opbergkist of -bank in de woon- of slaapkamer. Ze staan tof en netjes in elk interieur en niemand die ziet welk rommeltje erin verborgen zit.
  • Ook wandorganizers zijn handig in kinder- en speelkamers. Je kan het speelgoed gemakkelijk kwijt in de vele vakjes.   

Alles mooi opgeborgen?

Dan is het nu eens tijd om naar buiten te gaan en een fikse wandeling te maken met je kids. Zo blijft je woning toch even gespaard van nieuwe wanorde ;-)!

Op stap in eigen land: de kids editie

 

Dit vind je vast ook interessant!