Op stap in eigen land: de kids editie

Tips & tricks

Vandaag (20 november) is het de Internationale Dag van het Kind. Ideaal om met je (b)engels buiten iets leuks te gaan doen. Wandelen bijvoorbeeld! Lekker herfstzonnetje, mooie natuur en… zeurende kinderen. Met deze tips & tricks maak je herfstwandelingen net dat beetje spannender voor je kinderen.

Iedereen (her)kent het wel

Een fikse boswandeling en veel frisse lucht, het zal de kinderen (en jezelf) deugd doen, denk je. Maar ‘gewoon wandelen’ wordt voor kinderen al snel een saaie bedoening en voor jou alles behalve ontspanning. Want na tien minuten hoor je non-stop ‘hoe ver is het nog?’, ‘wil je mij dragen?’ of ‘mijn voeten doen pijn’… Je kent het wel.

Een extra uitdaging

Vanaf nu zijn die vermoeiende wandelingen verleden tijd. Hoe dan? Heel simpel, geef je kids onderweg enkele spannende uitdagingen mee, met de natuur als één grote speeltuin. Denk aan speurtochten, spelletjes, verhaaltjes en opdrachten. Je kan die zelf bedenken, als je je creatieve kant nog eens wil herontdekken. Hier vind je handige tips om je eigen speurtocht in elkaar te steken. Maar je hoeft natuurlijk het warm water niet opnieuw uit te vinden. Je vindt ook heel wat spelletjes, opdrachten en zoektochten in boeken of op het internet. We hebben hier onder alvast wat inspiratie op een rijtje gezet. You are welcome! ;-)

  • Zondag is het bosdag bij Sarah Devos en ondertussen ook bij heel wat andere gezinnen. Op haar blog download je gratis zes zalige zoektochten om met je kinderen (of alleen, we don’t judge) te doen. Krijgen jij en de kinderen er maar niet genoeg van? Sarah schreef ook ‘Het Bosboek’ vol leuke weetjes over het bos, waar je voor en na de wandeling heerlijk in kan bladeren.
     
  • Ga op zintuigenzoektocht door het bos. Sta af en toe eens stil en praat samen over wat je rondom je allemaal opmerkt. Wat zie je? Wat hoor je? Wat voel je? Wat ruik je? Wat proef je? Bij dat laatste spelletje natuurlijk wel opletten dat ze niks giftigs in hun mondje steken.
     
  • Op de sites van BOS+ en De Boom In staan heel wat leuke bosspelletjes en educatief materiaal. Gaan wandelen in het bos, je leert je kids er zelfs nog het een en het ander mee!

En we zijn vertrokken!

Er staat je nog maar één ding te doen: ga op stap in eigen land en geniet samen met je kinderen van de prachtige natuur die België te bieden heeft. Heb je zelf een leuke wandelzoektocht of verrassend bosspel in elkaar gestoken, deel ze met ons via Facebook en Instagram met de hashtag #durabrikherfst!

Een leuke wandelroute uitstippelen?

Dat kan ook via:

Download de wandelgids

 

Dit vind je vast ook interessant!