Interieurswitch in de kinderkamer

Tips & tricks

Maak van een kinderkamer een kinderparadijs

Een kinderkamer is niet alleen een plekje om heerlijk te slapen, maar ook om veel te spelen, knus te lezen en lekker te chillen. Bovendien groeit deze kamer mee met je kind. Hier lees je hoe je een kinderkamer mooi en tegelijk praktisch kan inrichten.

Multifunctioneel

Als je kindje nog een baby is, dient de kinderkamer vooral om je baby te verschonen en om te slapen. Maar al gauw wordt het een knus plekje waar ook gespeeld en gestudeerd wordt. Je richt de kamer dus best multifunctioneel in met hoekjes voor elke activiteit. Je kan bijvoorbeeld een hoogslaper als bed nemen, met daaronder een bureautje of een toffe zitzak om te chillen.

Opbergruimte

In een kinderkamer kan je nooit te veel bergruimte hebben voor pampers, kleertjes, speelgoed en schoolspullen. Organiseer die opbergruimte dus zo efficiënt mogelijk met lades onder het bed bijvoorbeeld, coole legplanken aan de muur en koffers waar je veel speelgoed in kwijt kan. Het toffe is dat veel van deze opbergmogelijkheden er ook gewoon heel leuk en vrolijk uit zien.

Frisse, vrolijke kleuren

De kinderkamer is de plek bij uitstek om guitige kleurtjes met elkaar te combineren. Je kan ook werken met tijdlozer pastel in combinatie met een opvallende accentkleur. Die eyecatcher hoef je niet per se tot één muur te beperken. Zo creëer je vaak een leuker visueel effect door de kleur vanuit de hoek over twee muren te laten overlopen of door opvallende kleurvlakken over de hele kamer te verspreiden. 

Speelse elementjes

Een kinderkamer is geen kinderkamer zonder speelse details. Enkele ideetjes:

  • Leg in de plaats van een gewoon vloerkleed een toffe speelmat in de kamer. Daar speelt je kroost vast eindeloos met autootjes en dieren.
  • Zet een tipi op de kamer: plezant als je kindje zich even in z’n eigen fantasiewereldje wil terugtrekken.
  • Een krijtbord is niet alleen leuk voor mooie kindertekeningen maar ook handig om to-do-lijstjes en schoolagenda’s op bij te houden.
  • Met een originele muursticker tover je een heel verhaal op de muur. Ideaal voor het slapengaan.
  • Nog zo’n decoratief hulpmiddeltje zijn toffe nachtlampjes in de vorm van sterren, wolkjes of een vliegtuigje.
  • Laat je kind mee z’n eigen kamer decoreren met vrolijke knutselwerkjes en toffe tekeningen. Kader ze in en je hebt meteen ‘kunst’ aan de muur.
Meer toffe ideeën voor het inrichten van een kinderkamer
vind je in onze kijkwoningen.

bekijk ze hier

Dit vind je vast ook interessant!