Hoe creëer je een leuke home office?

Tips & tricks

Een fijne werkplek vind je tegenwoordig niet alleen op kantoor, maar ook steeds vaker thuis. Staat jouw home office gelijk aan de keukentafel? Dan is het nu tijd om je thuiswerkplek een permanente plaats te geven en leuk in te richten. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Creëer je eigen aparte werkplek

Je kan natuurlijk om het even waar je laptop neerplanten en aan de slag gaan, maar het loont de moeite om een vast plekje te zoeken en het tof in te richten. Een echte home office helpt je om productiever te werken én om werk en privé toch een beetje gescheiden te houden.

Een werkruimte die gescheiden is van je leefruimte is uiteraard ideaal. Je doet de deur dicht en je bent ‘op het werk’. Na je werkdag laat je je spullen gewoon liggen en de volgende dag zie je meteen waar je gebleven was.

Zo geven woningen met zolderruimte onder het hellend dak verschillende mogelijkheden, waaronder ook een werkplek. In onze kijkwoning in Braine-le-Comte richtten we zo'n werkplek in. We nemen je graag mee in een virtuele wandeling.

home-office-onder-het-dak

Wat als een aparte werkplek niet lukt?

Wees creatief! Kies bij voorkeur een ‘verloren’ plekje waar je gezinsleden niet voortdurend moeten passeren. Liefst een met goed internet en zo veel mogelijk natuurlijk licht. Misschien is er op de overloop wel ruimte voor een kleine tafel of vind je op zolder een rustig plekje. Zelfs de ruimte onder de trap, een vergeten bergruimte of nis tussen twee kasten kan dienstdoen als thuiskantoor. Gebruik bijvoorbeeld een (rol)kastje om je werkplek mee af te bakenen. En om spullen op te bergen natuurlijk…

Bij Durabrik trachten we die 'verloren' zones zo optimaal mogelijk te benutten. Zoals in de woonkamer en de (nacht)hal. Neem hier ook een virtueel kijkje in onze kijkwoning in Varsenare waar we de nachthal zo inrichtten. 

home-office-woonkamer
home-office-nachthal

Een gezellige én efficiënte home office

Nu je een geschikt plekje in huis hebt gevonden, kan je beginnen nadenken over de gezellige inrichting ervan! Hier zijn zes eenvoudige tips:

  1. Zet planten op je bureau. Het is wetenschappelijk bewezen dat groen op je werkplek je productiever maakt.
  2. Geef de spullen op je bureau een vaste plek. Dat biedt structuur in je hoofd.
  3. Bij thuiswerken gaan alle dagen al gauw op elkaar lijken. Zet een leuke kalender op je bureau om de dagen van de week bij te houden.
  4. Op een prikbord, een ijskast met magneetstickers of gewoon met washi tape aan de muur kan je tijdelijk je creatief ei kwijt.
  5. Kan je je spullen ’s avonds niet laten liggen, stop dan alles netjes in een box en je hebt het de volgende dag snel weer bij de hand.
  6. Geef je home office een persoonlijke touch met een toffe tekening van je kinderen of een leuke vakantiefoto. Want af en toe eens wegdromen, dat hoort er ook bij dezer dagen.
Optimaal ruimtegebruik in onze Durabrik-woningen

Bij het ontwerp van je nieuwe woning willen we de beschikbare ruimte maximaal benutten. Laat je inspireren door onze kijkwoningen.

Bezoek onze kijkwoningen

Dit vind je vast ook interessant!