5 tips voor een onvergetelijke housewarming

Tips & tricks

Samen met jou hebben je vrienden en familie wekenlang uitgekeken naar je nieuwe stek. Wellicht hielpen ze zelfs mee schilderen of verhuizen. Dan is het nu tijd om je woonst officieel aan hen voor te stellen met een klein feestje. Hier zijn onze tips voor een onvergetelijke (virtuele) housewarming!

1. Vind eerst je draai

Natuurlijk branden je vrienden van nieuwsgierigheid om je nieuwe plek te zien. En ook jij kan nauwelijks wachten om ze aan hen voor te stellen. Toch nodig je hen beter niet uit vlak na de verhuis. Neem je tijd om even alles uit te pakken, een plekje te geven en zelf je draai te vinden in je nieuwe huis. Dan voelt het des te gezelliger aan wanneer je vrienden dan langskomen.

Tip!

Je kan je vrienden en familie al een kleine blik op je nieuwe woning geven door een leuke, originele kaart te maken mét foto’s van je nieuwe stek. Je kan hiervoor de gratis tool Canva gebruiken of de Mobile Postcard app van bpost. Heb je in 2020 of 2021 een nieuwe woning gekocht bij Durabrik? Dan kan je met je persoonlijk promocode – je vindt die op het klantenportaal gratis vijf postkaartjes opsturen!

 

2. Hou het klein

Je nieuwe stek is de ster van de avond. Maar ze straalt al veel minder als je living, hal en slaapkamer nokvol mensen staan. Hou daarom het gezelschap beperkt zodat iedereen je woonst uitgebreid kan bewonderen. Start ook meteen met de rondleiding. Dat is per slot van rekening waar iedereen voor gekomen is.

3. Hou het ongedwongen

Je hoeft de avond niet per se vol te proppen met spelletjes en activiteiten. Gewoon samen bijpraten in een huiselijke sfeer is vaak meer dan genoeg. Hetzelfde met de hapjes en drankjes: hou het simpel zodat je zelf ook wat van je avond kan genieten. Bereid enkele makkelijke snacks voor en laat je gasten zichzelf bedienen. Om ze meteen jouw handige keuken te laten ontdekken, kan je hen bijvoorbeeld zelf hun favoriete gin-tonic of mocktail laten samenstellen.

4. Bescherm je meubels en spullen

Mensen over de vloer krijgen is fijn. Dit betekent ook dat ze door je hele huis lopen en overal bordjes en glazen achterlaten. Zeker bij een housewarming. Daarom is het verstandig om je kostbaarste spullen wat te beschermen, op een ludieke manier. Leg bijvoorbeeld een opvallende vloermat aan de voordeur waar iedereen met de glimlach zijn voeten aan afveegt. Bescherm je tafel met een plaid waarop je gasten een leuke boodschap kwijt kunnen. En zet overal decoratieve schaaltjes en kommetjes voor de restjes.

5. Breng sfeer

Sfeerlichtjes en een leuk muziekje op de achtergrond zorgen voor extra gezelligheid. Je kan gaan voor muziek in hetzelfde thema als je hapjes - Spaans bijvoorbeeld - of een heuse housewarming playlist voorbereiden met nummers als  ‘Our House’ (Crosby, Stills, Nash & Young), ‘You’ll always find me in the kitchen at parties’ (Jona Lewie), ‘Een eigen huis’ (Rene Froger) en de klassieker ‘Take me home, country roads’. Sfeer verzekerd!

Tips voor een virtuele housewarming

Een virtuele housewarming heeft zo z’n voordelen: je kan ten eerste zoveel gasten uitnodigen als je maar wil en het tegelijk goedkoop en coronaproof houden. Tijdens de party geef je je gasten een video rondleiding waarbij je uiteraard de mooiste plekjes laat zien. Achteraf kan je via Zoom gezellig bijkletsen of een virtuele bingo, Cluedo of Rummikub organiseren. Heel wat klassieke spelletjes bestaan tegenwoordig ook gewoon in een app-versie.

Waar zou jij graag je housewarming party organiseren?

Ontdek onze projecten en wie weet organiseer jij binnenkort je housewarming in een van onze woningen.

Naar aanbod woningen

Dit vind je vast ook interessant!