5 tips om je woning te beschermen tegen inbrekers

Tips & tricks

Wist je dat er in België zo’n 130 woninginbraken per dag zijn? Dat wil je natuurlijk liever voorkomen dan genezen. Een inbraakveilig huis is daarbij een must. Door deze maatregelen te nemen ben jij inbrekers te slim af.

Sluit alles goed af

Controleer voor je vertrekt of alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Vergeet daarbij zeker de achterdeur niet, want zo’n 70% van de inbraken gebeurt via de achterzijde van de woning. Ga ook eens langs bij een slotenwinkel die gespecialiseerd is in veiligheidssloten. Zulke sloten maken het inbrekers een pak lastiger om binnen te geraken. Verstop bovendien geen sleutels onder de deurmat of in een bloempot. Die verstopplekken zijn te voor de hand liggend en geven inbrekers vrij spel.

alarmsysteem-aanzetten

Installeer een alarmsysteem

Een alarmsysteem is best een serieuze investering, maar het is tegelijkertijd ook de meest effectieve manier om inbrekers preventief af te schrikken. Combineer een alarm met algemene preventiemaatregelen en je loopt acht keer minder risico op een woninginbraak! Voor een optimale werking van je alarminstallatie is regelmatig onderhoud nodig. Vergeet ook niet dat je verplicht bent om je alarm met buitensirene te laten registreren.

Ga voor een slimme camera

Tegenwoordig bestaat er heel wat technologie die je helpt je huis te beschermen tegen inbrekers. Een slimme camera is daar een goed voorbeeld van. Als die beweging detecteert, krijg je steeds een melding op je smartphone. Zo zie je vanop afstand als je ongewenst bezoek over de vloer krijgt en kan je snel de politie verwittigen. Zo’n camera zit tegenwoordig onder andere in heel wat deurbellen.

Geef een bewoonde indruk

Als je voor een langere tijd niet thuis bent, schakel je best buren of familie in om je een handje te helpen. Ze kunnen de brievenbus voor je leegmaken, de vuilniszakken buitenzetten en misschien af en toe zelfs hun auto op de oprit parkeren. Zo lijkt het alsof de woning toch bewoond is, wat het huis natuurlijk minder aantrekkelijk maakt voor inbrekers. Het loont ook om via een tijdschakelaar de gordijnen en rolluiken te openen of de lichten in- en uit te schakelen.

Vraag afwezigheidstoezicht aan bij de politie

Ten slotte nog een laatste tip: indien je voor een langere periode afwezig zal zijn, kan je via Police on Web bij de lokale politie afwezigheidstoezicht aanvragen. De agenten houden dan een oogje in het zeil terwijl jij zorgeloos van je vakantie geniet. En dat volledig gratis!

 
Check ons aanbod met inbraakveilige woningen

Al onze Durabrik-woning zijn uitgerust met pvc-ramen. Naast een uitstekende bescherming tegen inbrekers hebben ze nog heel wat andere voordelen te bieden.  

Voordelen van pvc-ramen

Dit vind je vast ook interessant!