5 tips om gezellig te cocoonen

Tips & tricks

Met het vallen van de bladeren trekken we ons graag terug in ons ‘holletje’. Met een dikke fleece en een kopje thee opgerold onder een dekentje, terwijl buiten de regen tegen de ruiten striemt. Het lijkt wel of de mens is voorgeprogrammeerd om te cocoonen zodra het winter wordt. Met deze 5 tips cocoon je als de beste.

Knusse warmte

Cocoonen lukt niet als je het koud hebt in huis. Maak het dus aangenaam warm binnen zodat je de hele dag op blote voeten en in pyjama door het huis kan lopen. En als je in de zetel of je bed kruipt, mogen een zacht dekentje en een kersenpittenkussentje niet ontbreken.

Sfeervol licht

Wie denkt aan sfeer, denkt aan kaarsjes en een haardvuur dat je huis een warme, intieme sfeer geeft. Tegelijk doet het ook deugd om overdag het bleke zonlicht door je ramen op je gezicht te voelen. Meer zelfs: je lichaam en geest kunnen natuurlijk licht in deze donkere dagen goed gebruiken. Als in de herfst het daglicht schaarser wordt, spring je er dus maar beter slim mee om. Profiteer van elke zonnige herfstdag om het licht in je huis binnen te laten.

Vertrouwde geuren en smaken

Onbewust associëren we de herfst vaak met de gezelligheid uit onze kindertijd. Wie herinnert zich niet de warme tomatensoep met balletjes die op het vuur stond te pruttelen, de gezelschapspelletjes die we speelden bij het haardvuur en het reikhalzend uitkijken naar de Sint. Geuren en smaken voeren ons instant terug naar die onbezorgde tijd. Vul je huis dus met de heerlijke geur van een knisperend haardvuur en warme chocolademelk met verse pannenkoeken of van appeltaart met kaneel. Je kan echt gaan kokerellen (ook heel gezellig) of met geurkaarsen de sfeer van toen terughalen.

Me-time

Cocoonen is ideale me-time. Even een momentje om te relaxen en bewust te genieten van een #kleingelukske. Neem bijvoorbeeld een abonnement in de bieb, zet de afspeellijst met je favoriete muziek op en kruip gezellig met een goed boek in de zetel. Of maak je eigen wellness met tijd voor een heerlijk uitgebreid bad, een gezichtsmaskertje en mooi gelakte nageltjes.

Gezellig samenzijn

Cocoonen kan je perfect alleen, maar het is ook fijn in je bubbel. Samen koken met je bubbelvrienden en een glaasje wijn erbij, een middagje Disney Channel kijken met de kids of samen een spelletje spelen uit de oude doos zorgen voor de warmte en gezelligheid die we in de donkere winter allemaal wat extra kunnen gebruiken.

 

Met vloerverwarming, grote ramen, een gezellige badkamer en mooie keuken zijn alle Durabrik-woningen de perfecte plek om te cocoonen. Met een goed geïsoleerde buitenschil blijft de warmte lekker binnen. In welk huis of appartement zie jij je al cocoonen?

Bekijk onze woonprojecten.

Dit vind je vast ook interessant!