Knutseltip: kerstige raamtekeningen maken

Ho ho ho. De Kerstman is bijna in het land. Ons eindejaar zal er dan misschien anders uitzien dan normaal, het is tegelijk ook hét moment om extra gezelligheid in het straatbeeld te brengen. En hoe kan dat beter dan met feestelijke raamtekeningen in vrolijke kerstkleuren? Lees hier onze tips en tricks zodat jij de mooiste raamtekening van de buurt maakt.

De mooiste straat van het land

Raamtekeningen maken is niet alleen de perfecte activiteit om je kinderen bezig te houden. Als je de leuke figuurtjes of mooie spreuken aan de straatkant tekent, plezier je er ook nog eens anderen mee. En je maakt van je straat de gezelligste en meest kerstige straat van het land. Een win-win-win dus! PS: het is ook dik oké als je het delicate werkje liever niet aan je kleine (b)engels overlaat.

Aan de slag

Voordat je begint, zorg je ervoor dat je raam schoon en droog is. Zo zal je tekening het best zichtbaar zijn en blijft ze het langst. Neem dan een speciale krijtstift, zoek een mooi sjabloon van bijvoorbeeld een slinger of kerstkrans, plak het aan de buitenkant vast met schilderstape en voilà, tekenen maar. Denk er wel aan dat je een tekst in spiegelbeeld moet schrijven, zodat mensen het langs buiten kunnen lezen. Wil je de raamtekening eraf halen? Dat kan heel simpel met enkel wat water.

 

En vergeet niet het resultaat te delen op sociale media
met de hashtag #durabrikwintert!

Dit vind je vast ook interessant!