Maak het gezellig in huis met de juiste sfeerverlichting

Interieuradvies

Niks leukers dan in deze donkere maanden gezellig in de zetel te kruipen met een warme tas thee erbij. Dat wordt nog knusser als de kamer sfeervol verlicht is. De winter is het perfecte moment om met sfeerverlichting een extra touch te geven aan je interieur. 

moerbeke-kijkappartement-verlichting

De basics

Er zijn drie soorten verlichting: basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting. De basisverlichting verlicht de volledige ruimte. Next up is de functionele verlichting. Heb je een leeshoek of een werkplek waar goed licht extra belangrijk is? Kies dan voor een tafellamp, een hanglamp of een verstelbare vloerlamp die heel gericht extra licht geeft. Ten slotte werk je af met sfeerverlichting die je huis gezelliger en huiselijker maakt. Denk aan trendy vloerlampen, een designlamp op de kast, maar ook kaarsjes en kandelaartjes.

Keuzestress

Er is een groot verschil in de kleur van je verlichting. Je hebt gekleurd licht, koud wit licht en warm wit licht. Deze kleurtemperatuur van je lamp wordt uitgedrukt in Kelvin. Hoe lager de kleurtemperatuur, hoe warmer het licht. Kies voor warm, gezellig licht met een temperatuur tussen 2.700 en 3.000 Kelvin. Heb je koeler licht nodig op plekken waar je je moet concentreren, kijk dan op de verpakking naar een temperatuur tussen 3.500 en 4.100 Kelvin.

Ga ten slotte waar het kan voor LED-verlichting. Dat is namelijk de meest energiezuinige verlichting met lampen die tot wel 25.000 uur kunnen branden – dat is ongeveer 20 jaar!


De nieuwste trends

Met een paar opvallende sfeerlampen maak je een statement in huis. Trek de stijl van je interieur door naar je verlichting en je creëert een mooi geheel. Nood aan wat trendy inspiratie? In volgend trendlijstje staat er voor ieder wat wils.

  • Webbing
    Helemaal terug van weggeweest is gevlochten rotan of webbing. De gevlochten structuur geeft een sfeervol lichteffect op de muur.
  • Gekleurd glas
    De kleuren zorgen voor extra sfeer in huis en zijn een echte blikvanger.
  • Messing
    Dit is hét trending materiaal van het moment. De legering van koper en zink zorgt voor een prachtige gouden kleur.
  • Melkglas
    Wit melkglas is helemaal terug van weggeweest. Combineer het met mat zwart en messing voor een stijlvol geheel.
  • Bollampen
    De ronde vorm van de lamp creëert een vrolijk en speels effect.
messing-armaturen-sfeerverlichting
bollamp

indirecte-verlichting-woonkamer

Speel met licht

Ga in de woonkamer ook voor wat indirecte verlichting, licht dat je bijvoorbeeld op de grond of het plafond richt. Het doet je interieur ruimer lijken en het geeft een rustgevend effect.

Tover jouw badkamer om tot een wellness door dimbare accentverlichting toe te voegen. Nood aan wat me-time? Dim de lichten en neem een zalig bad of een heerlijke lange douche.

Dankzij slimme lampen creëer je heel gemakkelijk de gewenste sfeer in huis. Een romantisch diner voor twee, een kleine homeparty met vrienden of gewoon een gezellig avondje op de bank. Dankzij een bluetoothverbinding kan je je lampen aan- en uitzetten en van kleur veranderen via je smartphone. Cool weetje: je kan je verlichting zelfs afstellen op je geluidsinstallatie zodat ze het tempo van de muziek volgt!

Zit je te popelen om je nieuwe thuis in te richten?

Maar je weet niet goed hoe er aan te beginnen? We geven je graag een duwtje in de rug!

Ontdek je eigen stijl

Dit vind je vast ook interessant!