Zonnepanelen? Ontdek welk mooi financieel voordeel ze opleveren!

Financieel Duurzaamheid

Vandaag worden er bij meer dan 70% van de Durabrik woningen zonnepanelen voorzien. Waarom? De zon levert gratis, groene stroom, goed voor het milieu én ook jouw portemonnee! Bovendien is er nog een belangrijk extra voordeel verbonden aan zonnepanelen...

Zonnepanelen wekken zelf elektrische energie op die op hun beurt zorgen voor een gunstig effect op het E-peil van de woning. Het E-peil is een verplichting die geldt voor elke nieuw te bouwen, of te renoveren woning. Volgens de wetgeving moet het E-peil van een woning lager zijn dan E40. Zonnepanelen kunnen het E-peil naar beneden halen, met ongeveer 1.5 E punten per zonnepaneel. Aangezien zonnepanelen de laatste jaren steeds goedkoper worden is dit een slimme manier om je E-peil te doen dalen.

We zorgen er steeds voor dat onze Durabrik woningen een gunstig E-peil hebben. Deze liggen rond de 36 of zelfs lager! Waarom zouden we daar dan nog zonnepanelen bij voorzien? Meerbepaald om het mooie financiele voordeel die je hiermee kan winnen!

Als je het E-peil van je woning zo ver kan laten zakken zodat het onder de E20 komt, dan kan je genieten van een vrijstelling van onroerende voorheffing voor maar liefst 5 jaar! Naast je uitgespaarde elektriciteitsverbruik bespaar dan ook nog eens flink op je woonkost, zo'n € 800 per jaar! 

“… wist je dat …”

bij elke Durabrik woning onmiddellijk het vereiste aantal zonnepanelen wordt berekend dat je nodig hebt om een E peil van E-20 te halen?  

Volg even mee met het rekenvoorbeeld hieronder: 

Familie Janssens heeft haar oog laten vallen op een Durabrik woning met een ‘basis’ E-peil van E35. Deze voldoet dus zeker aan de wettelijke EPB eisen. Echter, bouwlustig en energiebewust als ze zijn, willen ze graag een stapje verder gaan en onder een E-peil van 20 duiken.
Dit zou betekenen dat ze 10 zonnepanelen op hun dak zouden moeten voorzien. De kost hiervoor bedraagt € 4.351€ (incl. BTW).

Hoe snel is deze investering terugverdiend?

Door rekening te houden met een elektriciteitsprijs van 0.3€/kWh, en een onroerende voorheffing (wordt voor elke gemeente en woning apart berekend) van 800€ zien we dat deze investering zichtzelf terugverdient in minder dan 5 jaar! (Zie onderaan dit artikel de details voor dit specifiek voorbeeld)

Op 20 jaar wordt zo meer dan 20.000€ bespaard! Cijfers om van te duizelen!

Aarzel dus niet, en zorg dat ook op jouw woning zonnepanelen voorzien worden!

Vraag ernaar bij je Durabrik bouwadviseur of interieur adviseur.

Heb je nog vragen? Stuur ze door naar duurzaamheid@durabrik.be!

Dit vind je vast ook interessant!