Een sleutel-op-de-deurwoning: de mythe ontkracht

Sleutel-op-de-deur bouwen bespaart je heel wat geregel, gepieker en gedoe. De bouwfirma neemt het hele proces van je over. Vaak denken mensen dat je dan zelf niks meer te zeggen hebt. Maar niets is minder waar. Tijd om deze mythe de wereld uit te helpen.


Wat is sleutel-op-de-deur?

Als je kiest voor een sleutel-op-de-deur woning of appartement, kan je rekenen op heel wat voordelen. De bouwfirma neemt het hele bouwproces in handen. Voor een vast budget en binnen een afgesproken termijn regelt ze alle formaliteiten en coördineert ze de werken. Jij kan het hele proces op de voet volgen, maar hoeft zelf nauwelijks iets te doen (alleen de leuke dingen!).

 

Hoe werkt sleutel-op-de-deur?

De sleutel-op-de-deurfirma is voortdurend op zoek naar aantrekkelijke woonlocaties, die ze ontwikkelt tot mooie buurten. Je kan dus de regio, locatie en het type woning kiezen dat het best aansluit bij jouw woonwensen. Eens je keuze gemaakt, neemt de sleutel-op-de-deur bouwfirma de volledige planning en uitvoering voor haar rekening: van de bouwaanvraag tot de afwerking. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een architect, aannemer, installateur, elektricien … Jouw bouwpartner selecteert hen voor jou en stemt hun planningen op elkaar af zodat het hele bouwproces vlot verloopt.

 

Om dat vlotte bouwproces te garanderen, liggen een aantal zaken vast bij een sleutel-op-de-deur, zoals de architectuur, de gevelmaterialen en de indeling. Toch betekent dit niet dat je geen keuze hebt: de bouwfirma kan je namelijk op eenzelfde locatie meestal verschillende bouwstijlen en indelingen aanbieden. Dus of je nu van een strakke of een traditionele architectuur houdt en twee, drie of vier slaapkamers nodig hebt, dat is vaak gewoon beschikbaar binnen eenzelfde sleutel-op-de-deur woonproject.

 

Wat kan ik zelf kiezen bij sleutel-op-de-deur?

‘Heb ik dan nog wel iets in de pap te brokken over hoe mijn woning eruit gaat zien’, vraag je je misschien af? Zeker en vast! De vloeren, tegels, trap, binnendeuren, verlichting, keuken en badkamer kies je allemaal zelf, bij gespecialiseerde partners die de bouwfirma zorgvuldig heeft geselecteerd. Zij helpen je bij het kiezen van de materialen en geven je keuze opnieuw door aan de sleutel-op-de-deurfirma, die zorgt voor de inrichting.

 

Zo verhuis jij naar een instapklare woning, waar alleen nog het leukste van bouwen op je wacht, namelijk het aankleden van je interieur. Je bepaalt helemaal zelf hoe je dat doet. Heb je toch wat inspiratie nodig, dan kan je daarvoor terecht bij de interieuradviseurs en in de kijkwoningen van je bouwfirma.

 

Sleutel-op-de-deur prijzen

Een voordeel van sleutel-op-de-deur bouwen is dat je perfect op voorhand weet hoeveel je nieuwe woonst zal kosten. Van de kostprijs van de funderingen tot de prijs van het toilet, alles vind je terug in een gedetailleerd lastenboek. Voor de materialen die je zelf kan kiezen, is in de totaalprijs een mooi bedrag inbegrepen. Wil je toch nog iets anders, dan bekijkt de bouwfirma op voorhand welke impact je keuze heeft op je budget.

 

Bij een sleutel-op-de-deur ben je ook altijd bij wet beschermd voor als er toch iets grondig fout gaat tijdens de bouw. En ook de timing van de bouwwerken ligt vast. Geen verrassingen dus bij een sleutel-op-de-deur woning, maar 100% zekerheid over de hele lijn.

 


Nieuwsgierig naar onze sleutel-op-de-deurprojecten?

Ontdek onze woonprojecten

Dit vind je vast ook interessant!