Een nieuw interieur voor weinig geld

Soms overvalt het je: dan ben je plots je huis een beetje beu. Als je niet meteen gaat verhuizen, is een simpele interieurswitch een goed alternatief. Het hoeft niet veel te kosten, alles wat je nodig hebt zijn deze 5 eenvoudige interieurtips.

1. Begin from scratch

Iedereen raakt wel eens uitgekeken op de inrichting van z’n huis. Heel vaak heeft het ermee te maken dat je interieur met de jaren te vol geraakt is. Onze eerste tip is daarom: haal de kamer helemaal leeg en zet alleen de spulletjes terug die je echt mooi vindt. Als je bovendien je meubels en accessoires een andere plek geeft, ziet je interieur er uit als nieuw.

2. Gebruik verborgen schatten

Recycleren is een topidee voor je interieur en het kost je niets (of toch heel weinig). Je kan bijvoorbeeld accessoires die je al jaren op zolder vergeten was, opnieuw een plekje geven in je huis. Of met oude kratten een kastje in elkaar knutselen. Deze DIY met een oud conservenblik is bijvoorbeeld ook heel plezant om te doen. En dan heb je natuurlijk nog de kringwinkel, waar je voor een prikje leuke meubeltjes en accessoires op de kop kan tikken.

3. Kies een nieuw kleurtje

Een nieuw kleurtje in je interieur doet wonderen. Je hoeft zelfs niet eens een hele kamer opnieuw te schilderen voor een leuk effect. Eén accentmuur doet het ook goed. Als je echt eens iets anders wil, plak je er een tof bamboebehang tegen of een grote muursticker als eyecatcher.

4. Verwissel de accessoires

Vind je muren schilderen en behangen toch nog te drastisch, dan kan je ook je meubeltjes een nieuw likje verf geven of de accessoires vervangen. Verwissel bijvoorbeeld eens de kussens en plaids van de living met die van de slaapkamer. Poepsimpel en het is alsof je in beide kamers iets nieuws hebt. Ook met nieuwe foto’s of een nieuwe print aan de muur krijgt een kamer meteen een heel andere sfeer.

5. Zet planten neer

Kamerplanten brengen leven in je interieur en het goede is dat je ze heel gemakkelijk kan verplaatsen. Als je de planten stekt, heb je bovendien meteen ook groen voor in je keuken, je badkamer en je slaapkamer. Als dat niet lowbudget is! 

Veel meer toffe interieurinspiratie vind je in onze kijkwoningen en -appartementen.

Dit vind je vast ook interessant!