Een gemeenschappelijke tuin: trendy én leuk!

Durabrik nieuws

Het is geen geheim dat bouwgronden steeds schaarser worden. Steeds meer cohousing projecten zien het levenslicht en ook gemeenschappelijke tuinen zijn een echte trend. Ze geven buurtbewoners de kans om samen van het groen te genieten… en nog zo veel meer.

Makkelijk sociaal contact

Ben jij iemand die graag andere mensen om zich heen heeft? Dan is een gemeenschappelijke tuin echt iets voor jou. Je kan er samen met je buren leuke activiteiten organiseren, zoals een kubb-toernooi, een BBQ of een groepsles yoga. Of gewoon rustig samen van een apero genieten terwijl de kinderen aan het spelen zijn.

Je kinderen maken nieuwe vriendjes, maar ook jij krijgt de kans om de buren beter te leren kennen. En goede buren hebben elkaar veel te bieden.

Groen verbetert de woonervaring

Meer groen geeft een buurt meer zuurstof en verbetert de leefomgeving. Zeker als je in een appartement woont, is een gemeenschappelijke groene ruimte een grote plus. Het is een gezellig plekje waar je kan genieten van de frisse lucht, de zon op je snoet, de vogeltjes die fluiten en het gras onder je blote voeten. Ideaal om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven en in alle rust en stilte even te ontspannen.

Gedeeld gebruik, gedeeld onderhoud

Een gemeenschappelijke tuin biedt nog meer voordelen. Misschien heb jij wel helemaal geen groene vingers, maar hou je wel van bloemen of heb je altijd al je eigen moestuin willen hebben. Wel, een gemeenschappelijke tuin is de perfecte plek om samen met buren de buurt op te fleuren of een moestuin te beginnen. Voor je het weet kunnen jullie met z’n allen genieten van bloemen, vlinders en verse groenten. Ook het onderhoud kunnen jullie onderling verdelen. Of je huurt een professionele tuinman in die het onderhoud van de tuin op zich neemt. En dan deel je gewoon de kosten!

 

Nieuwbouw in het groen

Heel wat nieuwbouwprojecten spelen graag in op de nieuwste woontrends. Een groene leefomgeving is voor meer en meer mensen een absolute must in hun zoektocht naar een huis of appartement. Je ziet dan ook steeds meer groene binnenpleinen en gemeenschappelijke tuinen, en er wordt steevast gekeken naar parken, bossen en natuurgebieden in de buurt.

 

 

Onze woonprojecten met groenzones

Ook bij Durabrik hechten we veel belang aan een groene woon- en leefomgeving voor onze klanten. Benieuwd naar hoe wij dat in onze woonprojecten aanpakken?

Ontdek onze groene woonprojecten

Dit vind je vast ook interessant!