Durabrik steunt de Warmste Week

Durabrik nieuws

De Warmste Week van Studio Brussel kan jammer genoeg niet doorgaan zoals de afgelopen jaren. Geen glaasje samen op de kerstmarkt, geen warmathon, geen spaghettiavond... Toch wil Durabrik ook dit jaar iets doen voor projecten die we een warm hart toedragen. Want Durabrik heeft nu eenmaal de warmste medewerkers in huis!

Bouwen met mensen, als mensen, voor mensen

Dat is ons motto. We hechten bij Durabrik veel waarde aan maatschappelijk engagement. Onbaatzuchtig iets terugdoen voor de maatschappij is één van de strategische doelstellingen van ons bedrijf. Om die visie ook dit jaar uit te dragen, zetten we voor de Warmste Week onze schouders onder drie mooie projecten: Circuit Sortie, het inzamelen van werk- en veiligheidskledij voor bouwvakkers in Gambia en het voorzien van laptops voor ouderen in rusthuizen. 

  • Onze oude werklaptops sturen we dit jaar niet op naar Ghana. In plaats daarvan kiezen we voor een lokaal initiatief van vier studenten van de Antwerp Management School. In deze tijden van COVID-19 wordt het nu meer dan ooit duidelijk hoe belangrijk sociaal contact is. Echter raken door de maatregelen steeds meer mensen geïsoleerd. Een groep die vaak over het hoofd gezien wordt zijn de ouderen in rusthuizen. Deze kunnen vaak geen of beperkt bezoek ontvangen en zo slaat de eenzaamheid toe. Om deze mensen toch verbonden te houden met hun familie en vrienden verzamelen de vier studenten tablets en laptops om deze te doneren aan woonzorgcentra zodat bewoners dit sociaal contact online kunnen ervaren. 
  • Samen met ons ons zusterbedrijf Ecopuur en nog enkele andere bedrijven hebben we werk- en veiligheidskledij ingezameld voor bouwvakkers in Gambia. De bouwvakkers hebben het daar vaak al moeilijk om een job te vinden, laat staan dat ze geld hebben om gepaste werkkledij en beschermingsmiddelen aan te kopen. Heel vaak werken ze gewoon in een T-shirt en teenslippers, met schrijnende toestanden tot gevolg. Als bouwbedrijf dragen we ons steentje bij om deze situatie te verbeteren.
  • Tot slot was het in 2020 een festivalloze zomer, dus ook een zomer zonder de Genereuzen. Om het gemis bij de festivalgangers toch wat te verkleinen, verzon de organisatie een fijn alternatief. Circuit Sortie brengt mensen met en zonder een beperking samen om coronaproof af te spreken op een plek die ze allebei leuk vinden. Onze Durabrik-medewerkers zullen zich hiervoor inzetten om zo het isolement van vele mensen met een beperking te doorbreken.

Wat kan jij doen?

Neem zeker een kijkje op de website van de Warmste Week om te ontdekken hoe jij je steentje kan bijdragen. Met een kleine actie maak je al een groot verschil. En dat is in dit bijzondere jaar belangrijker dan ooit.

Doe mee aan de Warmste Week

Dit vind je vast ook interessant!