Derde Voka Charter Duurzaam Ondernemen voor Durabrik

Durabrik nieuws

Voor het 3e jaar op rij haalt Durabrik het Voka Charter Duurzaam Ondernemen binnen. Net zoals de vorige jaren diende Durabrik een 12-tal concrete projecten in die ze in de loop van het jaar willen realiseren. De projecten kaderen in de Sustainable Development Goals, SDG’s van de Verenigde Naties.

Online uitreiking

Bedrijven die om te beginnen in orde zijn met alle vergunningen en die slagen in hun doelen, krijgen het Charter toegekend. Dit jaar verliep de uitreiking online. Bovenop dit charter zal Durabrik in oktober 2020 ook het Unitar certificaat krijgen van de Verenigde Naties omdat ze alle doelstellingen van de SDG behaald hebben.

12 concrete projecten per jaar volgens de SDG’s

Over de laatste 3 jaar maakte Durabrik werk van 36 duurzame projecten. Het afgelopen jaar plaatsten we onder meer de volgende projecten op de agenda: waterbesparende concepten voor woningen en appartementen, paperless office en 80% van het constructie hout draagt het FSC of PEFC-label.

Isolatie huizen milieuvriendelijker

“Wij leggen onszelf meestal nog strengere regels op dan wat wettelijk hoort of wat nodig is voor het Voka Charter,” legt Durabrik duurzaamheidscoördinator Steven Vanden Brande uit. Zo wilden we dit jaar ook komaf maken met gespoten PUR-vloerisolatie. Dit materiaal is vrij milieubelastend. Durabrik zocht en vond een alternatief dat qua kostprijs vergelijkbaar is: EPS-korrels in combinatie met een cementoplossing. Deze oplossing rollen we vanaf nu uit in alle woningen. Het is een win-win: de bouwkost gaat niet omhoog, terwijl de materiaal-milieuschade zeker 50% kleiner is.”

Dit vind je vast ook interessant!