De slimme meter kan nog 15 jaar terugdraaien!

Durabrik nieuws Duurzaamheid

Voor je nieuwe woning heb je ongetwijfeld al nagedacht over zonnepanelen. Maar misschien twijfelde je toch door de onzekerheid die bestond rond de invoering van de "slimme" meter. Deze teller zou niet meer terugdraaien, waardoor het financieel voordeel toch twijfelachtig werd.

Zonnepanelen reduceren je E-peil en zorgen, naast gratis groene energie, voor een mogelijke vrijstelling van onroerende voorheffing voor maar liefst 5 jaar... (indien je E-peil E20 of minder is). Een mooi financieel voordeel toch?

Geen zorgen! Eindelijk is er in de Vlaamse regering een beslissing genomen en kan je tot 1 januari 2021 bij de installatie van zonnepanelen nog genieten van het principe van de terugdraaiende teller voor 15 jaar!
In het geval van een E20 woning heb je tegen die tijd je zonnepanelen al 3 tot 4 keer terugverdiend!

"Volgens het akkoord zullen eigenaars van zonnepanelen de kans krijgen om tot vijftien jaar na de installatie, in het systeem van de terugdraaiende teller te blijven. Voor wie dus al tien jaar zonnepanelen liggen heeft, is dat nog vijf jaar. De regeling geldt ook voor al wie nu nog snel – voor 1 januari 2021 – zonnepanelen laat leggen. Uiterlijk in 2035 dooft het systeem van de terugdraaiende teller uit."

Het komt er dus op aan om nog snel jouw zonnepanelen te bestellen en te laten plaatsen

Ontdek hieronder onze woonprojecten waar reeds zonnepanelen voorzien die voor een E-peil E20 zorgen. Zo ben je voor 5 jaar vrijgesteld van onroerende voorheffing:

Graag nog meer info? Stuur jouw vragen naar duurzaamheid@durabrik.be!

Dit vind je vast ook interessant!