Derde generatie die met Durabrik bouwt

Woning - Mei 2017

Yannick zal tegen de zomer van 2018 in zijn nieuwe Durabrik-huis in Zwankendamme wonen. Dat is op zich niet zo speciaal, ware het niet dat hij de derde generatie in zijn familie is die met Durabrik bouwt. En dat is wél een unicum. Opa Willy vertelt hoe het allemaal begon…

Pensioen op het platteland

“Met ons pensioen in zicht, wilden mijn vrouw en ik weg uit de stad om op het platteland te gaan wonen. We hoorden positieve geluiden over Durabrik en gingen tijdens Batibouw langs op hun stand. Daar hadden we meteen een goed contact. De mensen van Durabrik stelden ons een huis in Assebroek voor. Uiteindelijk hebben niet wij, maar onze zoon en schoondochter dat huis gekocht. Wij kozen voor Sijsele, ook in een huis van Durabrik. Het staat op het einde van een doodlopende straat, met vooraan een speelplein en achteraan een weide. Het is er dus echt rustig.”

Volledig afgewerkt volgens eigen keuze

“Als zelfstandige had ik niet veel tijd om de werken op te volgen, dus vond ik het ferm gemakkelijk dat Durabrik ons huis volledig afwerkte. We konden wel heel veel zelf beslissen over de indeling en de materialen in ons huis. Alleen van de voorgevel moesten we afblijven, want die past mooi bij de andere huizen in de wijk. Binnen kozen we voor een open keuken zodat onze leefruimte licht en ruim is. We lieten ook de berging tussen de keuken en de garage weg voor meer plaats in de keuken.”

Prima samenwerking, prima prijs

“Het klikte goed met onze werfleider. We mochten hem alles vragen en we werden ook heel goed geholpen bij het kiezen van de materialen. De bouw liep vlot en de prijs-kwaliteit is zeker in orde. We hebben de rust gevonden die we zochten, nu is het aan onze kleinzoon om met Durabrik te bouwen. Er zijn in vergelijking met acht jaar geleden wel een aantal dingen veranderd: Durabrik legt nu bijvoorbeeld meestal vloerverwarming in de huizen om ze energiezuinig te maken. Zo doen ze er alles aan om de energiefactuur laag te houden. Dat soort technische verbeteringen dus, maar de vlotte samenwerking is alleszins gebleven.”

Dat kan kleinzoon Yannick alleen maar bevestigen: “De mensen van Durabrik zijn heel vriendelijk, ik krijg veel informatie en altijd een antwoord op mijn vragen. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om in Zwankendamme te gaan wonen, dicht bij mijn familie en dicht bij de zee.”

 

Wil je wonen vlakbij de zee?  Dan zijn onze woningen in Zwankendamme misschien ook wel iets voor jou!

Download gratis magazine

Ontdek ons Durabrik magazine

Boordevol weetjes, tips & tricks en verhalen van onze klanten.

Download gratis magazine