5 redenen waarom investeren in vastgoed een duurzame zet is

Belgen zijn verwoede spaarders. Nochtans kost een spaarboekje u momenteel meer dan het opbrengt. Door te investeren in vastgoed creëert u ook in onzekere tijden een duurzaam rendement op lange termijn.

In België staat er meer dan 300 miljard euro geparkeerd op klassieke spaarrekeningen. Een appeltje voor de dorst, zegt u? Hangt er vanaf. Uiteraard is het zinvol om een buffer aan te leggen voor onverwachte uitgaven. Daarvoor blijft een spaarboekje zonder twijfel interessant.


Waar valt er nog rendement te rapen?

Om uw spaartegoed te doen renderen op lange termijn moet u echter op zoek naar alternatieven. Want door de stijgende inflatie en historisch lage rentes verschrompelt uw appeltje terwijl u ernaar kijkt.

Wat met bijvoorbeeld beleggingsfondsen, aandelen en obligaties? Hoewel deze opties uiteraard rendabel kunnen zijn, houden ze ook stevig risico’s in. De financiële markten zijn namelijk erg grillig en onderhevig aan socio-economische trends. Denk bijvoorbeeld aan de wereldwijde pandemie, de oorlog in Oekraïne of de logistieke flessenhals veroorzaakt door de aanslepende lockdown in Shanghai.

Net daarom spreiden slimme beleggers hun spreekwoordelijke appels liever over verschillende manden. En dat brengt ons bij de volgende interessante optie: beleggen in vastgoed.

Ik ben geïnteresseerd!


Plant vandaag uw appelboom tegen de dorst

Dan hebben we het trouwens niet enkel over een eigen woning. Hier zijn vijf redenen waarom u met onroerend goed niet één appel, maar een hele appelboom plant.

1. U genereert passief inkomen

Een tweede appartement, vakantiewoning of studentenkot: als u de woning niet zelf bewoont, kan u het pand verhuren. Met deze vaste stroom aan passieve inkomsten kan u vervolgens uw hypothecaire lening (deels) aflossen, of nieuwe kredieten verkrijgen.

Ideaal om ook met een beperkt budget – aangevuld met geleend kapitaal – volle eigendom te verwerven over een of meerdere panden.


2. U realiseert een meerwaarde op uw toekomstige verkoop

De waarde van vastgoed in België stijgt gestaag doorheen de jaren. Volgens Statbel lag in 2020 de mediaanprijs van gesloten en halfopen bebouwingen bijvoorbeeld 3,8% hoger dan in 2019. Voor open bebouwingen en appartementen betreft het respectievelijk 5,8% en 7,7%. Een trend die wij niet snel zien keren. 

TIP: een goede locatie is één van de belangrijkste criteria voor vastgoed. Ook deze variabelen bepalen hoe sterk uw woningprijs kan stijgen.

3. U beschermt uzelf tegen inflatie

Waar de aandelenmarkt eerder gemengd reageert op inflatie en klassiek spaargeld simpelweg verdampt, vindt u in investeringsvastgoed een stabiel alternatief. Omdat huurprijzen geïndexeerd worden, zullen uw huuropbrengsten stijgen naarmate de inflatie toeneemt.

4. U geniet belastingvoordeel

Hoewel vastgoed een grotere eigen inbreng vraagt dan bijvoorbeeld een beleggingsfonds, geniet u ook tal van belastingvoordelen.

Profiteert u van de historisch lage rentestanden om te lenen voor de aankoop van uw opbrengsteigendom? Dan creëert u ook nog eens een hefboomeffect.

5. U kiest voor alle voordelen

Een woning kopen, verhuren en verkopen doet u niet elke dag. Door samen te werken met een betrouwbare partner zoals Durabrik geniet u van alle voordelen van vastgoed – en laat u alle administratieve kopzorgen achterwege.

Ook wanneer u over enkele jaren uw opbrengsteigendom weer wenst te verkopen, ontzorgen we u doorheen het volledige proces.


Investeren in vastgoed met Durabrik Invest

Graag meer info over investeren in kant-en-klare nieuwbouwwoningen? Of beschikt u over een perceel dat u verder wenst te ontwikkelen? Bij Durabrik beschikken we over meer dan 50 jaar ervaring in bouwen voor en mét mensen.  Maak een vrijblijvende afspraak met onze medewerkers en ontdek hoe ook u uw spaargeld maximaal laat renderen!

Ja, ik wil een afspraak.