5 tips voor een toffe staycation

Op vakantie in je eigen stekje!

Gewoon lekker thuisblijven tijdens de vakantie.

Het spreekt steeds meer mensen aan. Want het is nu eenmaal super relaxed–geen inpak stress, geen fileleed–het is goed voor het milieu én budget vriendelijk bovendien. Zeker als je net gebouwd hebt. Hier vind je leuke tips voor een geslaagde vakantie in eigen huis.

5 tips voor een toffe staycation
 • Maak je huis klaar voor vakantie
  Het fijne aan vakantie is dat je de alledaagse dingen inruilt voor iets nieuws.Dat kan je ook thuis doen. Eet eens van een ander serviesje en zet bloemen in de vaas die je normaal veel te fleurig vindt voor je interieur. Wedden dat ze deze zomer wel perfect passen? Je wordt er zelfs spontaan helemaal vrolijk van.
   
 • Denk ook aan je tuin
  Als je thuis blijft tijdens de vakantie breng je ook veel tijd door op je terras of in je tuin. Ook daar kan je heel gemakkelijk voor een zomers sfeertje zorgen.Kleurige lichtjes aan de muur, een vuurkorf en wat sfeerkaarsjes zijn ideaal voor lange, zwoele zomeravonden. En misschien is dit hét moment om eindelijk die comfortabele tuinzetel op je terras te zetten waar je uren in kan relaxen.
 • Haal de vakantiesfeer in huis
  Wat vind jij zo leuk aan een zuiders vakantiehuisje of een luxueus hotel? De geur van lavendel en honingzoete meloen? De frisse witte lakens op het bed of gewoonweg het licht en de geluiden van de zomer? Haal die sfeer in huis! Leef met de ramen open, draai zomerse muziekjes en verwen jezelf met die exotische verzorgingsproducten die je normaal alleen op vakantie gebruikt. Wat lavendel op het terras en een kleurrijk veldboeket op tafel en je waant je in het zuiden.
   
 • Leef zoals op vakantie 
  Dat betekent: geen mails, geen (of minder) schermtijd, geen wasjes en geen plasjes. Doe dat ook thuis! Je kan gerust eens een weekje niet poetsen en niet strijken, de was loopt niet weg. De vrije tijd kan je invullen met dingen die je op vakantie in het buiten land ook zou doen. Kamperen (in je tuin)bijvoorbeeld, een aperitiefje drink en in de zon, een lekker lange siësta houden met een goed boek of een avond wandeling maken in de natuur.
   
 • Eet zoals op vakantie
  Tijdens je staycation is het ten slotte ook prettig om eens iets anders te eten dan je gewoon bent.Neem tijd voor een gezond ontbijt met veel zomers fruit, gooi ’s avonds een forel op de barbecue of bereid samen met vrienden een lichte zomerse maaltijd. Of waarom niet eens wat stokbrood met Franse kaas’s avondsof gewoon een lekkere afhaalpizza met een Italiaans wijntje erbij?Want hé, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan! Niets moet en alles mag tijdens jouw staycation.

Meer info rond interieuradvies?

Wanneer je een woning koopt met Durabrik, word je van begin tot eind begeleid. Ook onze interieuradviseurs luisteren naar jouw ideeën en smaken en staan je bij bij de keuze van de inrichting van de kamers van je nieuwe thuis. Benieuwd hoe zo'n afspraak verloopt? Ontdek het via onderstaande knop.

De afspraak met de interieuradviseur